Zavřít reklamu

Maďarský designér Gábor Balogh je přesvědčen o tom, že inteligentní hodinky nemusí nutně působit jako zařízení ze sci-fi filmů, ale mohou být stejně tak elegantní jako hodinky věhlasných společností typu Breitling, IWC, Tag-Heuer a mnoha dalších. Inspiraci si vzal konkrétně z hodinek společnosti TRIWA, která vyrábí poměrně levné hodinky s cenou kolem 5000Kč, ovšem designově se jedná o hodinky konkurenceschopné výše uvedeným společnostem.

Hlavním cílem designéra bylo vytvořit hodinky, které nabízí standardní design, na který jsme u hodinek zvyklí, ale disponují také inteligentními funkcemi, jako je možnost přijetí hovoru, čtení sms, měření srdečního tepu, přepínání hudby, zobrazení map a další vychytávky. Gábor navíc uvedl, že má rád diskrétní technologie a je nutné uznat, že za technologie ukryté v těchto hodinkách by se nemusel stydět ani James Bond. Pokud totiž nechcete zrovna využívat žádnou funkci, tváří se tyto inteligentní hodinky jako zcela běžné hodinky, u kterých by vás ani nenapadlo, že nabízí nějaké rozšířené možnosti.

Ve snaze vyhnout se zmatku při ovládání, nevyužívá koncept hlasové ovládání, ani dotykový displej. Místo toho se veškeré funkce ovládají pouze trojicí tlačítek. Gábor říká, že miluje technologie, které mu skutečně slouží jen když potřebuje a dokáží usnadnit jeho život, nikoli jej měnit. Hodinky tedy nenabízí miliony funkcí, ani multi-touch ovládání, ovšem nabízí vše, co nám dokáže usnadnit běžný den. Hodinky tak zůstávají stále šperkem, v případě mužů pak jediným pánským šperkem, který však v tomto případě dokáže nabídnout také některé funkce, jenž jistě potěší. Pokud tedy nepatříte mezi skupinu patnáctiletých a nedovedete si představit nosit na ruce něco jako Samsung Galaxy Gear, ale zároveň byste uvítali některé funkce na svém zápěstí, pak je pro vás tento koncept možná tím pravým řešením.

iWatch
iWatch
iWatch
iWatch

Dnes nejčtenější

.