Zavřít reklamu

Služba Twitch je v hernej komunite asi tak známa ako Fraps, nástroj na nahrávanie videa z obrazovky počítaču. Autori tejto populárnej hernej služby dnes oznámili, že svoje pôsobenie hodlajú rozšíriť aj na mobilnú platformu. Pripravujú nové Twitch Mobile SDK pre vývojárov, ktorí ho budú môcť zahrnúť do svojich budúcich mobilných hier pre iOS a Android. Vo výsledku to znamená, že hráči už budú môcť zo svojich mobilných hier streamovať živé gameplay videá a zároveň budú môcť archivovať svoje zážitky z hier.

Twitch oznámil správu o vydaní SDK pre mobilnú platformu po tom, ako zaznamenal 10 miliónov stiahnutí svojej oficiálnej Twitch.tv aplikácie pre zariadenia so systémami Android a iOS. Táto inovácia by však mala rozšíriť mobilnú komunitu ešte viac, obzvlášť keď vezmeme do úvahy, že hráči natáčaním svojich videí robia reklamu hrám a tým pádom aj ich vývojárom. Twitch Mobile SDK bude obsahovať dôležitú časť funkcií, ktorú majú už dnes k dispozícii hráči na herných konzolách a na PC.

Novinkou má byť možnosť nahrávať a streamovať video + zvuk, možnosť nahrávať video prednou kamerou, nahrávanie systémového zvuku a zvuku z mikrofónu a možnosť archivovania videí na servery služby Twitch. Rozhranie zároveň ponúkne možnosť vybrať si kvalitu vysielania, vyhľadávanie podobných streamov od ostatných hráčov a obsiahle možnosti chatu, v ktorom budú prítomné emotikony či farby. Herný analytik Michael Pachter k ohláseniu nového SDK dodáva, že práve ono má potenciál konvertovať divákov na aktívnych vysielateľov herných videí.

screen568x568-1
 
screen568x568-2
*Zdroj: businesswire

Dnes nejčtenější

.