Zavřít reklamu

Ako už býva zvykom, Apple aj túto jeseň/podzim predstaví nový iPhone s výkonnejším hardvérom. Netreba príliš špekulovať aby sme zistili, že procesor v novom iPhone 6 bude niesť pomenovanie Apple A8 a ponúkne zhruba dvakrát tak vysoký výkon ako čip v predchádzajúcom modeli. Informácie, ktoré obdržal tajwanský server ctee.com.tw, hovoria o tom, že TSMC začalo vyrábať 20-nanometrové čipy Apple A8 už na konci februára/únoru.

Jedná sa pritom o neobvyklú situáciu, keďže procesory pre iPhone 5 a iPhone 5s sa začali vyrábať až v polovici druhého štvrťroku. Dôvodom môže byť aj to, že TSMC musí pre Apple odteraz vyrábať procesory, baseband čipy, LCD drivery a čipy Touch ID. Podľa čínskeho serveru sa budú v procesore Apple A8 nachádzať 4 logické jadrá a 4 grafické jadrá, vďaka čomu ponúkne vyšší grafický a výpočtový výkon oproti súčasnému modelu. Musíme však upozorniť na to, že už v minulom roku sa objavili správy o 4-jadrovom iPhone 5s, ktoré boli nakoniec vyvrátené samotným Applom.

Server ďalej tvrdí, že nový iPhone ponúkne 4.7-palcový displej so zafírovým sklíčkom, no aj toto je pomerne diskutabilné tvrdenie, keďže výroba zafíru je drahá a podstatne by zvýšila predajnú cenu telefónu iPhone. Obrazovka nového iPhone by mala zároveň ponúknuť vyššie rozlíšenie, ktoré zatiaľ nie je známe. Špekuluje sa však, že telefón ponúkne rozlíšenie 1280 × 720 pixelov, aké sa už dnes nachádza u lacnejších Android telefónov.

iPhone-6
*Zdroj: ctee.com.tw

Dnes nejčtenější

.