Zavřít reklamu

Apple ešte zdanlivo neskončil s vývojom Siri a vyzerá to, že iOS 8 ju obohatí o ďalšie vylepšenia. Zahraničné médiá získali informácie o tom, že spoločnosť Apple pracuje na obohatení Siri o podporu ďalších služieb a aplikácií tretích strán. Okrem toho by sme mali očakávať hlbšiu integráciu Siri do aplikácií a vyhľadávania. Práve tieto vylepšenia by mali zabezpečiť, že Siri už v iOS 8 dokáže zabezpečiť rezerváciu v hoteli, pôžičku auta alebo umožní reagovať aj na správy, ktoré prišli z inej aplikácie, napríklad z Facebook Messenger.

Apple tiež okrem funkcií pripravuje aj nové grafické možnosti pre Siri. Podľa získaných informácií sa bude vedieť Siri prispôsobiť obsahu na obrazovke alebo veľkosti obrazovky a v závislosti od týchto faktorov dokáže sama určiť, čo sa má zobraziť a čo nie. Toto softvérové vylepšenie by sa malo uplatniť predovšetkým pri zariadeniach s menšou obrazovkou, teda pri hodinkách iWatch, kde je veľkosť obrazovky skutočne malá na to, aby sa na nej objavili detaily. Asistentka dokáže rovnako rozpoznať aj to, či sa má objaviť na obrazovke alebo bude bežať na pozadí, napríklad keď užívateľ spustil fitnes aplikáciu a začal cvičiť.

Google naopak pracuje na funkcii menom „Semantic Index“, ktorá bude skúmať funkcionalitu jednotlivých aplikácií a podľa toho dokáže jeho hlasový asistent Google Now určiť, cez ktorú aplikáciu otvoriť daný obsah, alebo na základe dostupnej aplikácie dokáže vyhľadať obsah na internete. Toto by malo výrazne vylepšiť vyhľadávacie schopnosti Google Now, čo sa samozrejme považuje za veľké plus.

toddham_iwatch_all
*Zdroj: TechCrunch

Dnes nejčtenější

.