Zavřít reklamu

Spoločnosť Apple dnes vydala tlačovú správu, v ktorej oznámila odchod svojho dlhoročného finančného riaditeľa Petera Oppenheimera. Správa prichádza iba krátko po tom, ako sa Peter Oppenheimer stal nezávislým členom predstavenstva a investičnej spoločnosti Goldman Sachs. Na jeho miesto pritom spoločnosť Apple plánuje dosadiť Luca Maestriho, ktorý v minulosti pracoval ako finančný riaditeľ spoločnosti Xerox. Práve on však svoju pozíciu v Xeroxe opustil a prestúpil do Apple ako firemný regulátor.

Peter Oppenheimer opustí spoločnosť Apple na konci septembra/září, čo je zároveň posledný mesiac fiškálneho roku 2014. Oppenheimer začal v Appli pracovať v roku 1996 a už o rok neskôr sa stal viceprezidentom a regulátor pre celosvetový predaj produktov spoločnosti Apple. Za čas, ktorý tu odpracoval, dokázal Apple zvýšiť svoje tržby z 8 miliárd na 171 miliárd a rovnako sa rozrástlo aj rozšírenie produktov po celom svete. CEO Tim Cook v tlačovej správe uviedol, že je touto správou smutný, na druhú stranu ho teší správa, že sa chce venovať svojej rodine.

Odchádzajúci CFO vyhlásil, že po 18 rokoch pracovania v Appli sa chce začať venovať sebe, svojej rodine a svojim záujmom. Okrem iného odhalil, že má v pláne splniť si svoj dlhodobý sen, dokončiť leteckú školu. Apple tak od septembra/září privíta nového CFO, ktorým Luca Maestri. Maestri má s pozíciou CFO 25-ročné skúsenosti, pričom v minulosti pracoval ako CFO pre Xerox a Nokia Siemens Networks, a tiež mal na starosti financie v spoločnosti General Motors. Spoločnosť okrem iného odhalila, že odkedy sa zamestnal v Appli v marci/březnu 2013, mal na starosti väčšinu finančných činností Applu, pričom úzko spolupracoval s vrcholným vedením spoločnosti.

oppenheimer_hero20110204

Dnes nejčtenější

.