Zavřít reklamu

Pretože spoločnosť Nintendo oznámila tretí rok po sebe finančnú stratu, na internete sa objavili tvrdenia o tom, že spoločnosť začne vyrábať hry pre smartfóny. Spoločnosť konieckoncov potvrdila, že pripravuje skúma tvorbu softvéru pre iOS a Android, ale vyrobiť Super Maria pre iPhone nie je také ľahké. Nintendo chce totiž udržať svoj softvér na svojom hardvéri za každú cenu a neprekvapilo by nás, keby to tak aj ostalo. Lenže čo ak by spoločnosť Nintendo predstavila svoj vlastný smartfón, na ktorom by ľudia mohli hrať jej hry?

Magazín T3 priniesol ďalší render zo svojej produkcie. Tentoraz sa nejedná o iPhone 6 alebo o hodinky iWatch, ale o mobilný telefón spoločnosti Nintendo. Z hľadiska dizajnu môže tento render pripomínať kombináciu iPhone a Samsung Galaxy. Telefón by s vysokou pravdepodobnosťou priniesol vlastný operačný systém, ktorý si v koncepte od T3 berie ľahkú inšpiráciu z iOS. Pretože by sa jednalo o smartfón od Nintenda, s vysokou pravdepodobnosťou by sme mohli čakať použitie lesklého plastu. Ten by bol predovšetkým biely, ale nie je vylúčené, že by sme sa stretli aj s čiernou, červenou a modrou farbou.

Kvôli hernému pôžitku by sme sa stretli s 5-palcovým AMOLED displejom a 8-jadrovým procesorom Snapdragon. Medzi kľúčové vlastnosti by patrili exkluzívne funkcie pre majiteľov konzol od Nintenda. Jednalo by sa o sociálne služby Wii Chat a Mii Verse, ktoré fungujú prakticky na rovnakom princípe, ako PSN, Xbox Live či iMessage a iOS Game Center. Veľkou výhodou by bola podpora Cross Play, teda možnosť streamovať hry z Nintendo Wii U na telefón. Hry by bolo možné ovládať s pomocou gamepadu, ktorý by bol dostupný v predaji samostatne.

Dnes nejčtenější

.