Zavřít reklamu

Během setkání vedení společnosti Apple s akcionáři odmítl striktním způsobem CEO Tim Cook návrh zástupce z národního centra pro výzkum politiky společností (NCPPR), na zveřejnění nákladu svých programů pro využití obnovitelných zdrojů energie, jako je například solární energie. Pro Apple by to znamenalo přijmutí firemní politiky, pro kterou jsou zisky společností nade vše. Zástupce NCPPR totiž požádal kromě zveřejnění nákladů na tyto projekty také to, aby se společnost nadále zaměřovala pouze na projekty, které jsou vysloveně ziskové.

Na tyto návrhy Tim Cook zareagoval na jeho povahu velice nezvyklým způsobem, kdy z mírného jemného hlasu najednou přešel do striktního a poměrně rozčíleného projevu, ve kterém velice striktním způsobem tento návrh odmítl. Tim Cook se podle serveru MacObserver rozčílil vůbec poprvé za dobu, kdy je veřejností známý jako CEO společnosti Apple a kategoricky odmítl celkový pohled na svět, který má NCPPR. Cook uvedl, že je mnoho věcí, které Apple dělá proto, protože jsou správné a spravedlivé a nepřináší návratnost investic, ta však v těchto situacích není prvořadá.

„Když budeme pracovat na tom, aby naše zařízení mohli využívat nevidomí, nepovažuji to osobně za drastickou návratnost investic. To stejné platí také pro otázky životního prostředí, bezpečnosti práce a dalších oblastí, ve kterých je Apple lídrem,“ uvedl Tim Cook. Poté se Cook podíval na zástupce NCPPR a vzkázal mu: „Jestli chcete, abychom dělali věci jen kvůli návratu investic, měl byste se zbavit našich akcií.“

iMoney

*Zdroj: macrumors.com

Dnes nejčtenější

.