Zavřít reklamu

Aj keď Facebook odkúpil WhatsApp za 16 miliárd dolárov, spoločnosť má s touto službou ešte ďalšie plány. CEO WhatsApp Jan Koum vyhlásil, že aplikácia WhatsApp začne v priebehu tohto roka podporovať hlasové volania. Krok je celkom negatívnou správou pre mobilných operátorov, ktorí vďaka takýmto internetovým službám prichádzajú o zisk. Nejedná sa pritom o jedinú službu, s ktorou operátori nie sú spokojní, keďže v obehu je aj niekoľko ďalších aplikácií, vrátane Viber či populárneho Skype.

Krok je pozitívnou správou aj pre samotný Facebook, keďže práve on je novým majiteľom aplikácie WhatsApp. Facebook tak bude môcť konkurovať službám KakaoTalk, Line, BBM a ďalším, ktoré Facebooku odoberajú užívateľov na mobiloch. Len samotný KakaoTalk má 130 miliónov užívateľov, pričom 55 miliónov z nich pochádza z Južnej Kórei. Jan Koum zo spoločnosti WhatsApp vyhlásil, že hlasové hovory cez jeho aplikáciu budú mať minimálnu spotrebu dát. Hlavným cieľom je jednoduchosť a vysoká kompatibilita. Služba sa objaví najprv na Androide a na iOS a neskôr ju bude možné využívať aj na telefónoch od Nokie a BlackBerry.

Služba WhatsApp má celkovo 465 miliónov aktívnych užívateľov, pričom každý deň ju využíva 330 miliónov užívateľov. K akvizícii došlo na piate výročie. WhatsApp vznikol 24. februára/února 2009. Zaujímavosťou však je, že aj keď WhatsApp predstavuje hrozbu pre niektorých operátorov, iným pre zmenu pomáha. Uzatvára s nimi partnerstvá a operátori ponúkajú špeciálne tarify, ktoré umožňujú jednoduché a plynulé využívanie služby WhatsApp.

whatsapp
*Zdroj: TechCrunch

Dnes nejčtenější

.