Zavřít reklamu

Tak ako každý rok, aj tento rok Global Mobile Awards odovzdávalo ceny za najlepšie tablety a mobilné zariadenia na trhu. Vyhlasovanie víťazov prebiehalo na veľtrhu MWC 2014 v Barcelone, pričom cenu za najlepší tablet získala spoločnosť Apple so svojim iPadom Air. Rozhodnutie je celkom zaujímavé, keďže Apple sa tohto veľtrhu vôbec nezúčastnil.

Porota sa zhodla, že napriek množstvu konkurenčných tabletov na trhu, je to práve iPad Air s váhou len 469 gramov, ktorý je najlepší. Tvrdí pritom, že iPad Air je o 20% tenší a o 28% ľahší ako jeho predchodca a má zúžený rám okolo displeja až o 43%. Porota ďalej vychválila Retina displej, čip Apple A7 a batériu, ktorá je schopná vydržať 10 hodín na jedno nabitie, aj keď je o 24% menšia oproti svojej predchodkyni. Ďalším veľkým plus je široká škála aplikácií, ktoré sú plne optimalizované pre iPad. Toto tvrdenie je bez pochýb pravdivé, keďže iPad narozdiel od tabletov s Androidom ponúka stovky tisíc aplikácií, ktoré skutočne využívajú jeho displej a nie sú len zväčšenými verziami mobilných aplikácií.

iPhone si však z Global Mobile Awards 2014 neodniesol žiadne ocenenie. Za najlepší telefón roku sa považuje HTC One, ktorý by sa mal už v tomto roku dočkať svojho nástupcu. Telefón od HTC je nepochybne jedným z najlepších na trhu, pričom porota vyhlásila, že HTC One ostalo jedným z najpokročilejších smartfónov v roku 2013. Jeho veľkým plus je veľké odlíšenie sa od konkurencie, čomu dopomohol jedinečný dizajn a unikátne užívateľské prostredie, vďaka ktorému vytŕča z davu.

Rovnako sa konkurenčným telefónom darilo aj v iných kategóriách. Cenu za najlepší low-cost smartfón získala Nokia so svojou Lumiou 520, u ktorého nízka cena nemá veľký vplyv na kvalitu. Nokia ďalej viedla aj vo sfére najlepšieho entry-level telefónu. Víťazom v tejto kategórii sa stala tlačítková Nokia 105, ktorá je extrémne lacná a ponúka pozoruhodnú trvanlivosť a výdrž batérie. Je preto vhodná pre začínajúcich majiteľov mobilných telefónov. A kto si odniesol cenu za najinovatívnejšieho výrobcu smartfónov? LG.

iPad_air_lsa

Dnes nejčtenější

.