Zavřít reklamu

Jednou z noviniek, ktoré pribudli do systému iOS 7, sú obsiahle nastavenia titulkov. Nastavenia sa pritom získali samostatnú kategóriu v menu Prístupnosť, kde sa okrem možnosti zapnúť a vypnúť titulky nachádzajú aj pomerne bohaté možnosti úpravy. Prekvapivo sa táto funkcia dostala aj do ďalšieho prenosného zariadenia, do iPodu nano, kde sa nachádzajú v rovnakej sekcii. Titulky totiž okrem štandardného textu získali aj podporu pre SDH, teda zobrazujú aj text pre nepočujúcich. My sa dnes pozrieme práve na to, ako tento režim zapnúť a ako ho prispôsobiť svojim potrebám.

iOS 7:

  1. V aplikácii Nastavenia otvorte sekciu Všeobecné
  2. Otvorte menu Prístupnosť
  3. V sekcii Sluch otvorte Titulky a skryté titulky
  4. Aktivujte funkciu pomocou slideru

Ďalej sa tu nachádza sekcia Štýl. V nej si môže užívateľ sám podľa svojej potreby upraviť zobrazenie titulkov tak, ako to on uzná za najlepšie. K dispozícii sú tri defaultné štýly a ďalej má užívateľ možnosť vytvoriť si svoje vlastné. Okrem toho, že si môže daný štýl pomenovať, tu má skutočne obsiahle možnosti úpravy textu a jeho pozadia. Tu si môže nastaviť font, jeho veľkosť a farbu, a taktiež si môže nastaviť farbu a transparentnosť pozadia. Nakoniec je tu aj sekcia Rozšírené, kde si vie nastaviť priehľadnosť písma, okraje písma, či dokonca zvýrazniť text inou farbou.

ipad2
iPod nano (1.0.3):

  1. V aplikácii Nastavenia otvorte sekciu Všeobecné
  2. Otvorte menu Prístupnosť
  3. Otvorte Titulky a skryté titulky
  4. Aktivujte funkciu pomocou slideru

Narozdiel od iPhonu a iPadu je možnosť úpravy štýlu na iPode nano obmedzenejšia. To má na svedomí predovšetkým menšia obrazovka, na ktorej sa nenachádza klávesnica a tým pádom si nezmeníte názov štýlu. Opäť sa stretávame s tromi defaultnými štýlmi, ktoré sú totožné s tými v iOS 7. K dispozícii je tu 8 fontov, u ktorých môžete zmeniť veľkosť a farbu.

  

Dnes nejčtenější

.