Zavřít reklamu

Alabamské noviny na svém webu al.com zveřejnily fotografie ze střední školy, na kterých je jeden z nejznámějších ředitelů na této planetě. Právě do Alabamy, konkrétně do malého města Robersdale se přestěhovali v roce 1971 Don a Geraldine, na tom by nebylo nic příliš zajímavého, kdyby jejich příjmení nebylo Cook. V ré době bylo mladému Timu Cookovi 11 let a již tehdy se začal profilovat jako pečlivý a velice pilný student, který se staral o školní ročenku, byl součástí kapely kde hrál na trombon a snažil se dosahovat co nejlepších výsledků ve škole. Právě zde začala cesta jednoho z nejznámějších CEO současnosti, CEO nejmedializovanější společnosti na světě, CEO společnosti Apple.

Na fotografiích, které zveřejnil al.com, je Tim cook v době, kdy mu bylo 18 let a dokončoval střední školu. Tim Cook se stal mluvčím své třídy při promocích, byl zvolen za nejpilnějšího studenta a byl také vybrán mezi členy Baldwin EMC teens Tour, tedy mezi mládež, která navštívila v roce 1977 Washington DC. V té době zatím ještě nikdo nemohl tušit, že se v bílém domě setká s prezidentem ještě několikrát, ovšem už z pozice jednoho z nejmocnějších mužů v IT businessu.

„Nepatřil k těm, okolo kterých byste přešli se slovy že je šprt. Byl jednoduše tou osobou, v jejíž blízkosti jste se rádi pohybovali. Byl spolehlivý, vždy byl puntičkář a tak jsem věděla, že jeho práce bude vždy perfektní,“ řekla o Cookovi jeho bývala profesorka matematiky. Poté co Tim dokončil střední školu Roberstdale High School, pokračoval ve svém studiu na Auburn University. Poté pracoval v IBM a společnosti Compaq. V roce 1998 se dostal do společnosti Apple, kde se stal mužem zodpovědným za rozvoj a propojení dodavatelských sítí společnosti. Následně při zdravotních problémech Steva Jobse na několik měsíců vedl společnost Apple, za což získal velmi štědré odměny a Jobs jej pochválil za skvěle odvedenou práci. V roce 2011, po smrti zakladatele společnosti Apple Steva Jobse se stal generálním ředitelem společnosti a několikrát zdůraznil, že chce vést Apple v duchu odkazu Steva Jobse.

-cacedd078db5204a
-465fe49f7638e7c5
-107770746b152e24
-8edfc5b413a927cd

Dnes nejčtenější

.