Zavřít reklamu

Vzťah medzi spoločnosťami Apple a Intel je veľmi dobrý. Nepotvrdzuje to len úzka spolupráca a používanie procesorov Intel v Macu, ale aj samotný CEO Intelu. Brian Krzanich ukazuje, že sa rád pozhovára s fanúšikmi cez internet, a preto na sieti Reddit uskutočnil celkom populárne Ask Me Anything stretnutie. Ako už názov napovedá, jedná sa o druh skupinovej konverzácie, kde sa môžu ľudia opýtať čokoľvek toho človeka, ktorý dané stretnutie zahájil. V tomto prípade to bol práve CEO Brian Krzanich.

Krzanich dostal od fanúšikov množstvo otázok, z ktorých sa veľké množstvo týkalo práve jeho práce. Predsa len, nie každý deň máte možnosť porozprávať sa s CEO najväčšieho výrobcu desktopových procesorov na svete. Krzanich však dostal aj otázku, ako sa vyvinul vzťah medzi Apple a Intelom za takmer 10 rokov spolupráce. Krzanich na túto otázku samozrejme odpovedal, že Intel a Apple mali k sebe vždy blízko, a čím ďalej tým viac sa k sebe približujú. Obzvlášť po tom, ako Apple začal používať technológie Intelu vo svojich počítačoch.

3rd_gen_intel_core_i7-4f95c5c-intro-thumb-640xauto-33258

Poznamenal pritom, že Intel sa vždy snaží vytvoriť pevné vzťahy so svojimi partnermi, o čo sa významne postaral bývalý CEO spoločnosti, Paul Otellini. Ten Krzanichovi povedal, že spoločnosť zvíťazí len vtedy, keď zvíťazia jej koncoví zákazníci. Vzťah medzi Intelom a Apple ale vyvoláva otázky, pokiaľ ide o iOS zariadenia. Intel ešte pred uvedením prvého iPhone odmietol vyrábať procesory pre mobilný telefón, na čo Apple zareagoval tým, že začal využívať procesory ARM. Práve toto rozhodnutie považuje Paul Otellini za najväčšiu chybu vo svojej kariére. Procesory začal miesto Intelu vyrábať Samsung, ktorý ich vyrába prakticky dodnes. Má tak prístup k 64-bitovým technológiám, ktoré využíva Apple vo svojom iPhone 5s a iPade Air.

CEO Intelu zároveň veľmi prekvapil fanúšikov. Na otázku, aký má názor na nositeľné zariadenia, odpovedal kladne. Nielen, že využíva dve takéto zariadenia, ale dokonca jedno z nich pochádza z dielne samotného Intelu. Aj keď neprezradil detaily, s vysokou pravdepodobnosťou sa jedná o inteligentné hodinky. Práve o nich sa v minulosti špekulovalo a vzhľadom k tomu, že tento produkt nosí každý deň, sa môže jednať práve o inteligentné hodinky. Zariadenie môže byť navyše už takmer hotové a mohlo by sa začať predávať tento rok. K výrobcom inteligentných hodiniek by sa mal tento rok pridať aj Apple s hodinkami iWatch.

iphone-2007
*Zdroj: AppleInsider

Dnes nejčtenější

.