Zavřít reklamu

Emulátory herných konzol sa tešia veľkej popularite, zvlášť keď dnešné telefóny dokážu bezproblémovo rozbehnúť GTA San Andreas. Napriek tomu sú emulátory považované za tabu na platforme iOS, keďže Apple robí všetko preto, aby užívatelia na svojich iPhonoch nemohli hrať Super Maria ani Pokémonov. Vývojári preto hľadajú všemožné spôsoby, ako toto rozhodnutie obísť a tak sa z času na čas stretneme s emulátorom, ktorý naozaj stojí za to. Niekedy sa jedná o platené aplikácie z App Store, inokedy o aplikáciu z internetu.

Práve k takým aplikáciám patrí GBA4iOS. Populárny emulátor, ktorý funguje aj na zariadeniach bez jailbreaku, sa teší veľkej popularite a preto vývojári nezanechali jeho vývoj. Do obehu sa dnes dostala verzia 2.0, ktorá prináša skutočne veľké množstvo zmien. Hneď na úvod sa stretávame so zmenou prostredia. Aplikácia bola prispôsobená pre iOS 7, čo sa odrazí na jej novom flat dizajne, ako aj na podpore certifikovaných herných ovládačov. Práve tie si tu môžu nájsť opodstatnenie, pokiaľ sa chce hráč vrátiť do čias, keď sa hry nehrali s pomocou dotykového displeja ale s pomocou fyzických tlačidiel. V súvislosti s rozhraním sem pribudla ch podpora pre skiny. Po novom je tak možné upraviť si vzhľad virtuálneho GameBoyu podľa vlastnej chuti.

Ďalšou významnou zmenou oproti minulým verziám je podpora pre iPad. Prostredie je plne prispôsobené pre veľkú obrazovku a väčšia obrazovka nemá vplyv na rozloženie ovládacích prvkov, ani na veľkosť okien. Ponuku hier bude tým pádom prehľadnejšia, čím sa dostávame k ďalšiemu bodu. Vývojári podstatne zjednodušili proces získavania hier, a to aj keď hráte na zariadeniach bez jailbreaku. Do aplikácie totiž pribudli odkazy na server CoolROM, odkiaľ si môžete bezplatne sťahovať hry pre GameBoy Advance a GameBoy Color. Proces inštalovania je teda tak jednoduchý, ako keby sa človek rozhodol nájsť a nainštalovať aplikáciu z App Store. Vývojári nakoniec prepojili svoju aplikáciu so službou Dropbox a uvádzajú, že hry bude možné spúšťať aj z cloudového úložiska, pokiaľ nemáte na iZariadení dostatok miesta.

supermario

Dnes nejčtenější

.