Zavřít reklamu

 Pred časom sme prišli so správou, že spoločnosť Sony predáva svoju divíziu počítačov a tým aj prémiovú značku VAIO a chce sa naplno venovať tabletom a zariadeniam post-PC éry. Netrvalo dlho a Sony začína robiť presne to, čo plánovalo a tak sa podľa úniku informácií dočkáme solídneho nástupcu vlajkového tabletu Sony Xperia Tablet Z2. Jedná sa o veľmi zaujímavý kúsok, ktorý určite nebude spadať do kategórie bežných tabletov.

Špecifikácie, ktoré zverejnil na svojom Twitteri server @evleaks hovoria, že Xperia Tablet Z2 bude patriť k výkonovo najlepším tabletom, aké môžeme zohnať v súčasnosti na trhu. Pri tomto tablete môžeme počítať so štvorjadrovým procesorom Qualcomm Snapdragon 800 s taktom 2,3 GHz. Tomuto špičkovému procesoru by malo sekundovať až 3 GB RAM. Tablet by sa mal podľa dostupných informácií predávať v 16 GB verzii. Samozrejmosťou bude rozšírenie úložného priestoru pomocou microSD kariet. Batéria by mala disponovať kapacitou 6 000 mAh.

Displej, ktorý nesie názov Triluminos ponúkne 10,1 palcovú uhlopriečku s rozlíšením 1920 na 1200 pixelov. Zadný fotoaparát by mal disponovať 8-megapixelovou optikou a predný fotoaparát 2-megapixelovou optikou. Celkom nadupaný tablet by mal bežať na systéme Android vo verzii 4.4 KitKat. Ďalej, ako je už pri Sony zvykom, môžeme počítať s vodotesným spracovaním. Tablet by mal byť tenší o 0,5 milimetra. Samotný dizajn zariadenia by mal zostať nezmenený.

Sony-Xperia-Tablet-Z-2

Dnes nejčtenější

.