Zavřít reklamu

Pokud se bavíme o iPhonu nebo o něm čteme nějaké články, pak je to většinou v superlativech. Existuje však několik vlastností, které nehrají tomuto telefonu zrovna do karet. První co si asi vybavíte při těchto slovech je výdrž baterie, s tou však mají větší či menší problémy téměř všichni výrobci. Telefony se zkrátka dostaly výkonnostně na takovou úroveň, které již současné baterie nestačí. To co nás však zajímá tentokrát je procentuální prostor, který zabírá displej telefonu z jeho přední části.

V této oblasti je na tom iPhone skutečně velmi špatně, dokonce až do modelu iPhone 5 na tom byl iPhone dokonce nejhůře z celé tabulky oblíbených telefonů. Displej u iPhone 4 a iPhone 4s zabírá pouze 54% z přední strany telefonu. U iPhone 3gs to bylo dokonce pouze 50,8%. Ani iPhone 5, respektive 5s však nepřinesl žádnou významnou revoluci. Apple sice zvětšil velikost displeje, ovšem to šlo ruku v ruce se zvětšením celého přístroje. Ve výsledku tak displej u nejnovějšího modelu společnosti Apple zabírá 60,6% z předního panelu telefonu.

Nejlépe je na tom ze současných telefonů dvojice LG G2 a Note 3, u kterých zabírá displej 75,7″, respektive 74,6% předního panelu. iPhone je tak stále na konci tabulky a velká část předního panelu není využita pro displej telefonu. To však na druhou stranu také znamená, že má Apple stále možnost zvětšit displej telefonu až o zhruba 30% bez toho, aniž by musel zvětšit samotný přístroj.

Screen-Shot-2014-02-15-at-1

Dnes nejčtenější

.