Zavřít reklamu

Server TechCrunch priniesol správu, že spoločnosť Basis Science môže rokovať so spoločnosťou Apple o odkúpení. Basis je pritom výrobcom inteligentných hodiniek Health Tracker Watch, a práve jeho technológie by mohli pomôcť Applu. Technologický gigant z Cupertina ale nie je jediným záujemcom. Podľa toho, čo sa dozvedel server, mala táto spoločnosť komunikovať aj s Google, Samsung Electronics a dokonca aj s Microsoftom, ktorý zatiaľ neprejavil žiadny záujem o trh inteligentných hodiniek.

TechCrunch sa vo svojej správe odvoláva na tvrdenia dvoch ľudí, ktorí sú plne oboznámení s činnosťou spoločnosti Basis. Malo by sa jednať o akvizíciu v hodnote pod 100 miliónov dolárov, pričom časť peňazí sa vráti investorom. Tí do dnešného dňa investovali viac ako 30 miliónov dolárov, pričom jedným z kľúčových investorov je Intel. Basis považuje akvizíciu ako alternatívne riešenie, keďže doteraz prebehli tri kolá investovania.

Zároveň existuje jeden hlavný dôvod, prečo by mali technologickí giganti prejaviť záujem o firmu Basis Science. Napriek tomu, že túto firmu v našich končinách nemusí poznať veľa ľudí, jej hodinky sú v skutočnosti najpresnejším fitnes trackerom v súčasnosti. Zaostávajú však z hľadiska dizajnu a to má byť dôvod, prečo nemajú tak veľké predaje ako konkurenčné zariadenia. Jej technológia by ale bola užitočná pre Apple, keďže viaceré veci nasvedčujú tomu, že chce vytvoriť čo najpresnejšie meracie zariadenie na svete. Hodinky iWatch by mali sledovať fyzickú aktivitu človeka a zbierať dáta týkajúce sa krvného tlaku, vynaloženej fyzickej aktivity a dokonca sa špekuluje, že budú schopné merať cukor alebo upozorniť na krvné zrazeniny, čím zabránia infarktom.

*Zdroj: TechCrunch

Dnes nejčtenější

.