Zavřít reklamu

Ještě předtím, než Steve Jobs poprvé představil iPad, se hojně spekulovalo o tom, zda Apple použije iOS nebo OS X. Můj kamarád z Tapmates měl v té době již jasno, Apple se nemůže jen tak vzdát v té době vznikajícího ekosystému App Store a musí tak do tabletu nasadit iOS. V současné době se začíná pomalu ale jistě opět mluvit o větším iPad, který by měl nabídnout až 13″ displej, pravděpodobně s 4K rozlišením.

Pravděpodobně by téměř nikoho nenapadlo očekávat od takového iPadu něco jiného, než iOS. Ovšem pokud vezmeme v potaz, jak je vlastní operační systém iOS strukturován, co nabízí a co naopak nenabízí, pak je jasné že ani přes veškeré myslitelné úpravy se nikdy nebude jednat o operační systém, který by mohl zaujmout profesionální uživatele. Je potřeba zdůraznit, že nyní není řeč o profesionálním fotografovi, který pomocí Lightning to USB konektoru připojí zrcadlovku k tabletu.

Bavíme se o uživatelích, kteří potřebují připojit k tabletu někde uprostřed pralesa RED kameru a mít okamžitě software, který s kamerou dokáže pracovat. Zde je pak potřeba uznat, že bez OS X takový tablet nemůže existovat. Právě proto se nyní podívejte na koncept, který ukazuje 13″ iPad s operačním systémem Apple OS X.

Dnes nejčtenější

.