Zavřít reklamu

SuperDrive mechanika je v současné době již skutečně přežitek a moderní počítače od společnosti Apple ji nenabízí. Pokud však máte starší počítač, jistě mi dáte za pravdu, že pokud se u MacBooku něco pokazí, pak je to nejčastěji právě SuperDrive mechanika. Problém je většinou v tom, že přestane fungovat čočka, protože se zašpiní. Pokud je vaše mechanika skutečně nefunkční, můžete vyzkoušet následující postup, pomocí kterého se redaktorům serveru tuaw.com podařilo mechaniku po několika letech nefunkčnosti opět přivést k životu. Důrazně však upozorňujeme, že následující postup neslouží pro čištění funkční mechanik, které můžete poškodit a nedoporučujeme jej provádět jako prevenci před zašpiněním mechaniky, ale pouze v případě, kdy je již mechanika nefunkční. Postup navíc děláte na vlastní nebezpečí.

  1. Vezměte kreditní nebo jinou kartu.
  2. Vezměte bavlněnou tkaninu, která nepouští vlákna a ustřihněte z ní pruh dvakrát delší než je kreditní karta.
  3. Obalte kartu bavlněnou tkaninou, která nepouští vlákna.
  4. !Můžete, ale nemusíte vyzkoušet na tkaninu kápnout několik kapek speciálních čistících roztoků pro čištění objektivů. Pamatujte však, že tkanina musí být jen velmi mírně vlhká, nikoli mokrá!
  5. Vezměte kreditní kartu a vložte ji pokrytou tkaninou co nejvíce k levému rohu slotu na CD/DVD a párkrát kartu zasuňte a znovu vysuňte.
  6. Nyní by měla být mechanika opět funkční.
USB SuperDrive

Dnes nejčtenější

.