Zavřít reklamu

Apple se neustále již od chvíle kdy představil první iPad chlubí deseti hodinovou výdrží baterie, jak na tom však je v porovnání s jinými tablety? Většina recenzí hodnotí výdrž baterie jako vyšší, než Apple sám udává. Stejné výsledky pozorujeme při běžném používání také a tablet od společnosti Apple skutečně při běžném používání vydrží déle než 10 hodin provozu na jedno nabití. Magazín Which? se rozhodl, že porovná nejoblíbenější tablety v současnosti a zjistí, jak na tom jsou s výdrží baterie.

Všechny tablety byly nastaveny na stejné podmínky, tedy na stejný jas displeje a byly spuštěné stejné aplikace nebo funkce. To znamená, že například při testu internetu běžel internetový prohlížeč, který zobrazoval na všech tabletech stejné stránky. iPad Air dokázal být v provozu při surfování na internetu 658 minut, tedy téměř jedenáct hodin. Na druhém místě se umístil iPad mini s Retina displejem, který dokázal být v provozu o 14 minut déle než deset hodin. Na třetím místě skončil tablet iPad 2, který se pro školství stále nabízí, jeho výdrž však byla již jen 590 minut, tedy méně než deset hodin. Na dalším místě pak skončil tablet Tesco Hudl s výdrží 534 minut v závěse se Samsung Galaxy Note 10.1 s výdrží 483 minut.

Při přehrávání videa dokázal zůstat iPad Air v provozu neuvěřitelných 777 minut, tedy téměř 13 hodin. Na druhém místě skončil Amazon Kindle Fire HDX, což je poměrně zajímavé, protože tento tablet dokázal surfovat na internetu pouze 481 minut, ovšem video přehrává 714 minut. To mimo jiné svědčí o optimalizaci jednotlivých funkcí a aplikací tabletů.

tablet-battery-life

*Zdroj: blogs.which.co.uk

Dnes nejčtenější

.