Zavřít reklamu

Apple dnes zveřejnil výsledky svého auditu, který sleduje dodavatele jednotlivých komponent a materiálů, jenž společnost využívá při výrobě svých produktů. Apple ve výsledcích auditu potvrdil, že jeho partneři používají pouze etický tantal, tedy vzácný kov, který se mimo jiné těží také ve válečných oblastech Afriky. Označení etický tantal pak znamená, že tantal, který používají dodavatelé společnosti Apple nepochází z válečných oblastí. Apple uvádí ve své zprávě následující.

V lednu 2014 jsme potvrdili, že všechny aktivní tantalové hutě, které využívá dodavatelský řetězec Applu, jsou ověřeny a auditory třetích stran a budeme i nadále požadovat, aby všichni naši dodavatelé používali pouze ověřené zdroje tantalu. Víme, že dodavatelské řetězce mohou kolísat ve své úrovni, ale budeme stále sledovat dodavatele tantalu, našich partnerů. Apple zjistil, že její dodavatelé používají 20 světových hutí nebo rafinérií, jejichž tantal je ověřen nezávislými auditory třetích stran a pochází z bezkonfliktních oblastí.

Získávání tantalu, spolu s dalšími minerály jako je zlato nebo wolfram, se stalo v posledních letech pro technologický průmysl kontroverzním tématem. Tyto materiály, se stejně jako takzvané Krvavé diamanty, mohou získávat ze zemí, ve kterých probíhají konflikty, jako je například Demokratická republika Kongo. Technologické společnosti se tak nyní chlubí tím, že jejich produkty obsahují pouze materiály, které pochází z ověřených zdrojů.

 

imac-ifixit

Dnes nejčtenější

.