Zavřít reklamu

Spoločnosti Google sa v posledných rokoch nedarí len na poli mobilných operačných systémov, ale taktiež aj v rôznych iných sférach. Práve preto sa nemôžeme čudovať, že sa na prvých priečkach najväčších spoločností v USA nachádzajú dva technologické giganty, Apple a Google. Vyplýva to z údajov, ktoré poskytla spoločnosť FactSet.

Google si oproti minulému rebríčku polepšil o jednu priečku tým, že sa mu podarilo predbehnúť Americký ropný koncern Exxon. Počas piatkovej uzávierky Wall Street hodnota Google (GOOG) predstavovala 395,42 mld. USD, čo je o takmer 3 miliardy dolárov viac ako hodnota Exxonu. Rebríčku však naďalej neohrozene kraľuje kalifornský gigant Apple (AAPL) s trhovou hodnotou 463,55 miliárd dolárov. Treba však povedať, že akcie Googlu sa od začiatku minulého roka zhodnotili až o 66%.

Googlu taktiež k tomuto výsledku výrazne pomohlo prevádzkovanie najznámejšieho internetového vyhľadávača s rovnakým názvom ako je názov spoločnosti. A samozrejmosťou je najväčší ťahúň celej firmy a to operačný systém Android, ktorý je v súčasnosti nainštalovaný až na 81% všetkých mobilných inteligentných zariadeniach. My však len pevne dúfame, že Apple si svoj post neohrozenej jednotky udrží čo najdlhšie.

google-lg

Dnes nejčtenější

.