Zavřít reklamu

Iba tento víkend sa z ponuky App Store vytratila populárna hra Flappy Bird. Autor sa ešte deň pred jej odstránením vyjadril, že už má toho dosť a už nikdy nechce vytvoriť takú hru, akou je práve Flappy Bird. Dôvod, prečo sa Dong Nguyen rozhodol hru zmazať, bol doposiaľ neznámy, no v rozhovore so serverom Forbes svoje konanie odôvodnil. Mimochodom, hru si môžete naďalej stiahnuť do vašich iOS zariadení, pokiaľ ste si ju stihli stiahnuť ešte pred jej zmazaním.

Dong v rozhovore povedal, že hra Flappy Bird mala byť úplne iná, než ako ju svet pozná: „Flappy Bird som navrhol ako relaxačnú hru, pri ktorej ste mohli stráviť pár minút. Bohužiaľ sa hra premenila na návykovú a myslím si, že to je jej problém. Za najlepšie riešenie preto pokladám hru Flappy Bird zmazať. Je navždy minulosťou.“ Dong tak oficiálne vyvrátil, že za zmazaním hry stoja problémy s autorskými právami. Špekulovalo sa totiž, že kvôli hra bude zmazaná kvôli podobným grafickým prvkom, aké sa nachádzali v starších dieloch Super Mario Bros od Nintenda.

Podľa Forbes bol 29-ročný autor vystresovaný a na stretnutie prišiel s niekoľkohodinovým oneskorením. Server pritom tvrdí, že Nguyen sa musel ešte pred rozhovorom stretnúť s podpredsedom Vietnamskej vlády Vu Duc Damom. Zaujímavosťou je, že dokonca ani Dongovi rodičia nevedeli o tom, že hra Flappy Bird existuje a že ju vytvoril jej syn. Informácie začali vychádzať na povrch až po tom, ako si hra v posledných dňoch získala pozornosť médií. Zaujímavosťou pritom je, že Dong svoju hru Flappy Bird vydal už 24. mája / května 2013, ale najväčší boom zažila iba v týchto dňoch. Čo vyznie celkom pozitívne je správa, že Nguyen neprestane vyvíjať mobilné hry. V súčasnosti sa v ponuke iTunes App Store nachádzajú iba dve hry, Super Ball Juggling a Shuriken Block, ktoré pokladá za neškodné. Vraví však, že keby sa aj tieto hry stali návykovými, nebude mu robiť problém zmazať ich. Nakoniec sklamaným fanúšikom hry odkazuje: „Ďakujem Vám za to, že ste si zahrali moju hru.“

flappy-bird-skore
*Zdroj: Forbes

Dnes nejčtenější

.