Zavřít reklamu

Apple masivně investuje do technologií, díky kterým bude společnost schopna ve spolupráci se svým partnerem GT Advanced Technologies zahájit výrobu safírových sklíček. Zatím však není příliš jasné, pro jaký produkt mají být safírová sklíčka určena. Zatím co původní informace hovořily o tom, že Apple investuje do safíru kvůli tomu, že jej chce použít v příští generaci iPhone, podle nejnovějších informací pak Apple použije safír právě pro bájné hodinky iWatch.

I když má Apple technologie díky kterým dokáže vyrábět safírová sklíčka skutečně velmi levně, stále by došlo k tomu, že se zvýší výrobní náklady na nový telefon iPhone. To si však podle všeho Apple nemůže dovolit a chce si za každou cenu zachovat na svém nejdůležitějším produktu marži, kterou drží v současnosti. Společnost se tak podle čínských médií, které mají zdroje v dodavatelském řetězci Applu, rozhodla, že safír použije prozatím pouze u hodinek iWatch, jejich příchod se očekává v letošním nebo příštím roce.

Podle informací, které čínské servery přinesly, Apple již testuje některé prototypy telefonu iPhone se safírovým sklíčkem, je však velice pravděpodobné, že finální produkt nebude safír obsahovat. Problém je podle médií z Asie hlavně v nárustu ceny za iPhone, který by právě safír způsobil. Namísto toho hodinky iWatch nabídnou maximálně 2″ displej, což povede k tomu, že jej Apple bude mít možnost osadit safírovým sklíčkem. Navíc iWatch jsou zcela novým produktem, u kterého ještě není stanovena marže ani cena a tak Apple nebude muset řešit znepokojení investorů, které by nastalo v momentě, kdy by se nový iPhone začal prodávat s nižší marží než jakou drží společnost u modelu 5s.

Na druhou stranu je však minimálně zvláštní, že se v minulých týdnech objevily informace, podle kterých objednal Apple dostatek safíru na výrobu 150 až 200 milionů iPhonů. V loňském roce Apple prodal po celém světě přibližně 150 milionů telefonů. Pokud vezmeme v úvahu, že hodinky iwatch nabídnou zhruba o 2/3 menší displej než iPhone 5s, pak by dokázal Apple vyrobit díky safíru který objednal až 600 milionů hodinek iWatch, což však nepředpokládají ani ty nejoptimističtější odhady.

iPhone_6_koncept

*Zdroj: koreaherald.com

Dnes nejčtenější

.