Zavřít reklamu

Když jsem na Vánoce koupil rodičům nový televizor, bylo mi jasné, že si Apple TV ani podobné zařízení pořizovat nebudou, bohatě jim stačí domácí kino a PS3, bohužel ani jedno zařízení nekomunikuje bezdrátově s iPhonem nebo iPadem a tak když jsem chtěl přehrát nyní při návštěvě nějaké videa z YouTube na televizoru, řešil jsme problém jak ovládat YouTube snadněji než pomocí touchpadu, který je součástí dálkového ovladače všech moderních televizorů Samsung LED TV s funkcí Smart TV. YouTube je však skutečně multiplatformní službou a tak je mu zcela jedno, zda používáte iPhone nebo Samsung.

Google nabízí u svého YouTube funkci Pair, ke které máte přístup přes jakýkoli internetový prohlížeč na světě a samozřejmě také z jakéhokoli zařízení na světě, které je připojeno k internetu. Pokud tedy máte doma televizor se Smart funkcemi mezi kterými je také YouTube, což dnes nabízí již prakticky každý televizor na trhu, máte možnost komunikovat s YouTube přímo přes svůj telefon, počítač nebo tablet bez ohledu na jeho značku. Stačí když na televizoru vyhledáte v aplikaci YouTube funkci Spárovat zařízení a poté například na MacBooku, iPhone nebo iPadu zadáte do webového prohlížeče adresu youtube.com/pair. Následně již jen stačí zadat kód z televizoru a můžete začít komunikovat mezi televizorem a vašim zařízením.

IMG_7029
IMG_7039
IMG_7043
IMG_7042

Pokud máte ve svém zařízení nainstalovanou aplikaci YouTube, automaticky se spustí po zadání URL aplikace a je možné ovládat YouTube přímo pomocí aplikace. Na výběr pak máte možnosti jako je vyhledávání videí, jejich seřazení do fronty, která se postupně přehrává na televizoru nebo všechny funkce, které jsou k dispozici přímo v aplikaci. Samozřejmostí je pak možnost zvolit si kdykoli během přehrávání, zda se má dané video přehrávat například na iPhone který držíte v ruce nebo na televizoru. Pokud tedy nemáte možnost přímé komunikace mezi televizorem a svým zařízením, můžete využít službu od YouTube a s aplikací v televizoru komunikovat pomocí webového rozhraní ve vašem zařízení nebo přímo pomocí aplikace.

IMG_7041
youtube

Dnes nejčtenější

.