Zavřít reklamu

 Okolo fínskej spoločnosti Nokia, ktorá bola niekdajšou jednotkou v sfére mobilov, sa v poslednej dobe objavuje viacero zaujímavých informácií – či už sú to správy toho druhu, že Nokia a Microsoft stále nedotiahli ich vzájomnú dohodu do konečnej podoby alebo že Nokia vyvíja svoj prvý smartfón s Androidom. Podobne je tomu aj teraz, avšak táto informácia je potvrdená.

Týka sa uzatvorenia patentovej dohody medzi spoločnosťami HTC a Nokia. Táto novinka je pomerne zaujímavá, keďže v minulosti práve Nokia a HTC spolu viedli patentové spory a dokonca Nokia v roku 2012 zažalovala HTC za porušenie 32 patentov. Taktiež rok predtým, čiže v roku 2011, musela spoločnosť Apple zaplatiť Nokii 430 miliónov dolárov za porušenie niektorých patentov.

Ako sa vyjadril šéf duševného vlastníctva Nokie Paul Melin: „Sme veľmi radi, že sme dosiahli dohodu o vyrovnaní a spolupráci so spoločnosťou HTC, ktorá je dlhodobým držiteľom licencie na základné patenty Nokie.“  Obe spoločnosti budú podľa serveru The Verge v budúcnosti spolupracovať na technických záležitostiach.

Presné podmienky tejto dohody však doposiaľ nie sú známe, takže nevieme presnú sumu, akú zaplatilo HTC Nokii za túto dohodu. HTC sa však nechalo počuť, že je veľmi rado za uzatvorenie tejto dohody, ktorá bude mať za následok zlepšenie inovácií pre zákazníkov.

Lumia-vs-high-hell

Dnes nejčtenější

.