Zavřít reklamu

Hra Flappy Birds přinesla miliony korun nejen autorovi, ale jak se nyní zdá, dokáže přinést nemalé zisky také těm, kteří si hru nainstalovali na svoje zařízení a nyní se jej rozhodli prodat. Na serverech jako je ebay.com nebo craigslist.org se totiž rozjel zcela nový business, ve kterém se prodávají telefony s nainstalovanou hrou Flappy birds. Je v podstatě jedno o jaký se jedná telefon, zda je to iPhone 4 nebo nejnovější iPhone 5s, hra zvyšuje jeho cenu na desítky a v mnoha případech i stovky tisíc korun. Průměrná cena, za kterou se telefony se hrou Flappy Birds prodávají je 2000-3000$, najdeme však i nabídky s prodejem za několik desítek až stovek tisíc dolarů.

Cenu samozřejmě zvyšuje exkluzivita hry, která si získala v posledních týdnech nesmírnou popularitu i přesto, že její princip a grafika jsou na té nejjednodušší úrovni, kterou vůbec lze vytvořit. Hra byla k dispozici zdarma a autorovi dokázala vygenerovat zisky 50 000$ za jediný den tím, že se ve hře zobrazovala reklama. Vývojář však prohlásil, že mu kritika na hru zničila život a proto se rozhodl hru nadobro smazat z Google Play a iTunes App store. Pokud tedy hru nemáte v současné době nainstalovanou, již si ji nainstalovat nemůžete. Co je však zajímavé je fakt, že telefony se prodávají s nainstalovanou hrou za tak vysoké ceny i přesto, že počet lidí kteří si hru nainstalovali dosahuje desítek milionů, hra se totiž držela na přední příčce iTunes App Store v téměř všech zemích světa.

Mimochodem na svém iPhone 5s mám také nainstalovaný Flappy Bird a vzhledem k tomu, že jej neumím hrát, má dokonce nahrané i skutečně nízké skóre. Pokud má tedy někdo zájem o telefon za pár set tisíc i když to není Vertu, není problém se dohodnout, zdarma přihodím také krabici s několika desítkami Pogů a balíček Hubba Bubba prošlých v roce 1995! Za tip děkujeme našemu čtenáři Filipovi.

flappy_bird

Dnes nejčtenější

.