Zavřít reklamu

Prakticky až doteraz bola služba iTunes Radio oficiálne dostupná iba v USA, ale to je už v minulosťou. Spoločnosť Apple oznámila, že služba iTunes Radio bude od dnešného dňa dostupná aj v Austrálii a v budúcnosti ju môžeme očakávať aj v mnohých ďalších krajinách sveta. Bezplatná hudobná služba ponúka užívateľom iOS 7, Apple TV a iTunes 11 možnosť vypočuť si zadarmo viac ako 19 miliónov skladieb, ktoré sa nachádzajú v ponuke obchodu iTunes Store.

Pretože je tu možné hudbu počúvať bezplatne, stretávame sa tu s reklamami. Užívatelia, ktorí si ale predplatili službu iTunes Match, môžu počúvať hudobné skladby kompletne bez reklám. iTunes Radio je samozrejme prepojené s obchodom iTunes Store a preto tu je možnosť okamžite si zakúpiť skladbu alebo album na offline počúvanie. V súčasnosti je tu k dispozícii viac ako 100 hudobných staníc a používatelia majú možnosť vytvoriť si tu vlastné playlisty, respektíve počúvať hudbu od určitých interpretov. Jedná sa teda o podobnú funkciu, s akou sa môžeme stretnúť pri službe Spotify, ktorá je už teraz dostupná v ČR a na Slovensku.

Dátum spustenia služby iTunes Radio zatiaľ nie je známy, no podľa vyhlásenia by chcela spoločnosť Apple do konca roku 2014 spustiť službu vo viac ako 100 krajinách sveta. Navyše to vyzerá, že služba by sa mala už v najbližších týždňoch objaviť aj vo Francúzsku, Veľkej Británii a v niekoľkých ďalších Európskych krajinách. Samotná služba je dostupná na všetkých zariadeniach, ktoré podporujú operačný systém iOS 7.0 alebo novší, na Apple TV a rovnako je možné službu počúvať cez iTunes 11 na PC alebo na Macu.

ios7-itunesradio
*Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.