Zavřít reklamu

 Pred niekoľkými dňami sme Vás upozornili na veľké nakupovanie Lenova po tom, čo odkúpilo serverovú vetvu IBM a celú značku Motorola. Samozrejme si na túto skutočnosť môže urobiť každý vlastný názor, no pokiaľ sa na to pozrieme zo všeobecného hľadiska, tak Lenovo kúpou Motoroly urobilo zaujímavý krok.

Tento krok však otriasol akciami firmy, ktoré behom niekoľkých dní zaznamenali hlboký pokles. Momentálne majú stále klesajúci charakter. Dosiaľ ich hodnota poklesla o viac ako 16%. Dôvodom veľkého zníženia ich hodnoty je neistota investorov po tom, ako firma utratila nemalé peniaze za už vyššie zmienené položky. Tesne po odkúpení Motoroly začali investori uvažovať o predaji akcií tejto spoločnosti a mnohí z nich tak aj urobili. Pravdepodobne sa obávajú ďalšieho utrácania financií za rôzne iné položky. Tie sa však v budúcnosti môžu Lenovu vyplatiť ak vezmeme do úvahy, že by sa Lenovo chcelo dostať na špičku aj v oblasti smartfónov.

Vo štvrtok 30.1. po uzávierke burzy kvôli oslavám Čínskeho nového roku klesla hodnota akcií o 8% a dnes po otvorení burzy ihneď nastal pokles o 15%, pričom táto strata naďalej narastá. Na správu upozornil server BBC.

Snímka obrazovky 2014-02-04 o 14.38.05

Dnes nejčtenější

.