Zavřít reklamu

O hodinkách Apple iWatch zatiaľ nie je nič známe, no analytici už špekulujú, koľko kusov týchto hodiniek by mohol Apple za prvý rok predať. Kým staršie tvrdenia boli o niečo pesimistickejšie a vraveli, že Apple nepredá ohromne veľké množstvo hodiniek, analytička Katy Huberty z Morgan Stanley nám ukazuje celkom dobré čísla. Hubertyová predpokladá, že by Apple dokázal za prvých 12 mesiacov od predstavenia vygenerovať zisk vo výške 17,5 miliardy dolárov.

Analytička pritom predpokladá, že by Apple predával svoje inteligentné hodinky za 299 dolárov, teda za cenu, za akú dnes predáva 16GB iPad mini alebo 32GB iPod touch. V takomto prípade by vedel Apple za prvý rok predať viac než 58,5 milióna kusov iWatch. Čísla sú ale trochu nadnesené a podľa doterajších informácií nie je možné, aby Apple dokázal na hodinkách zarobiť $17,5 miliardy. Aktuálna situácia u dodávateľov nasvedčuje tomu, že za prvý rok Apple na hodinkách zarobí 12 až 14 miliárd dolárov. Ale aj toto je pozitívne číslo a Apple by tým pádom zaznamenal 6-10% nárast v zisku za rok 2015.

Zisk by bol ale skutočne vysoký, pokiaľ si ho porovnáme s predajmi iPadu a iPhone za prvých 12 mesiacov existencie. Zatiaľ čo iPhone vygeneroval Applu za prvých 12 mesiacov „iba“ 2,5 miliardy dolárov, iPad vygeneroval zisk vo výške 12 miliárd. Tento prístroj by mal podľa analytičky slúžiť ako doplnok k súčasným iOS zariadeniam, pričom nikde nespomína, že by mali iWatch fungovať ako samostatné zariadenie. O samotných hodinkách prakticky nikto nevie, ako budú vyzerať a čo ponúknu a tak sa stretávame s rôznymi konceptami. Koncept, ktorý môžete vidieť nižšie, si pre zmenu berie inšpiráciu náramku Nike Fuel Band a obohacuje ho o prostredie a funkcie systému iOS.

toddham_iwatch_all
*Zdroj: CNET

Dnes nejčtenější

.