Zavřít reklamu

Spoločnosť Microsoft dnes oficiálne oznámila to, na čo svet v posledných mesiacoch čakal. Predstavenstvo spoločnosti oznámilo, že novým CEO Microsoftu sa stane Satya Nadella, ktorý doteraz v spoločnosti slúžil ako výkonný viceprezident pre cloudové a podnikateľské riešenia. Microsoft vyhlásil, že Nadella nastupuje na pozíciu CEO s okamžitou platnosťou, zatiaľ čo Steve Ballmer ostane členom predstavenstva spoločnosti. Zároveň sa od dozvedáme, že Bill Gates už odchádza z pozície predsedu spoločnosti a stáva sa jej technologickým poradcom.

Vedenie spoločnosti uznalo, že aj keď sa v zozname nachádzalo množstvo horúcich kandidátov, pozíciu CEO si najviac zaslúži práve Nadella: „V čase premeny spoločnosti neexistuje lepší líder než Satya Nadella. Satya sa osvedčil ako líder s ohromnými technickými zručnosťami, podnikateľskou víziou a schopnosťou spájať ľudí. Jeho vízia ako využívať technológie po celom svete je presne to, čo Microsoft potrebuje vo svojej ďalšej kapitole rastu a inovácie,“ vyhlásil Bill Gates. Nadella je z rozhodnutia predstavenstva nadšený a tvrdí, že s postará o to, aby spoločnosť prinášala inovácie svojim zákazníkom ešte rýchlejšie ako doteraz. Satya Nadella začal v spoločnosti Microsoft pracovať v roku 1992 a významne sa podieľal na vývoji cloudovej infraštruktúry naprieč Office, Xbox, Bing a ďalšími službami.

Rozhodnutie, že Microsoft za svojho nového CEO vymenuje práve Nadellu, je celkom nečakané. V minulosti sa totiž špekulovalo, že sa novým CEO tejto spoločnosti stane Stephen Elop, ktorý v minulosti pracoval ako šéf divízie Office a neskôr ako CEO Nokia. V súvislosti s jeho vymenovaním sa špekulovalo, že sa začne Microsoft výrazne venovať svojmu softvéru a zároveň predá divízie Bing a Xbox.

o-SATYA-NADELLA-facebook

Dnes nejčtenější

.