Zavřít reklamu

 Čínska spoločnosť Huawei v poslednej dobe mieri na vrchol. Po špičkových telefónoch, ktoré vychádzajú z jej dielne, sa začína intenzívne sústrediť aj na sféru tabletov. Preto sa rozhodla, že predstaví solídnu konkurenciu pre iPad mini s Retina displejom. Osobne si myslím, že tento tablet sa bude radiť medzi tie lepšie, ktoré sa na trhu momentálne nachádzajú.

Novinka od Huawei nesie označenie MediaPad X1 7.0 a hrdo sa môže pýšiť displejom s rozlíšením 1920 na 1200 pixelov. Technické parametre tohto tabletu ďalej hovoria o štvorjadrovom procesore Hisilicon 910 Kirin s jadrami Cortex-A9 a taktom 1,6 GHz. „Na palube“ ďalej nájdeme aj grafiku Mali 450. Procesoru sekunduje pamäť RAM o veľkosti 2 GB. O úložisko sa postará 32 GB internej pamäte, ktorú je však možné navýšiť pomocou microSD kariet. Celý tablet by mal bežať na systéme Android 4.2.2 Jelly Bean od Googlu.

Ďalšie informácie hovoria o 5 Mpx fotoaparáte na zadnej strane zariadenia a o 1,3 Mpx kamere na prednej strane tabletu. Samozrejmosťou by mala byť podpora WiFi, Bluetooth a nebude chýbať ani 3G modul, HDMI, USB port či GPS. Zariadenie má rozmery 183,5 x 103,9 x 7,5 mm s príjemnou hmotnosťou, len 239 g. Ceny tohto pomerne slušne vybaveného tabletu zatiaľ však nie sú známe. Na novinku upozornil server GSMArena.com

hauwei-mediapad-x1-spotted-620x400

Dnes nejčtenější

.