Zavřít reklamu

Kamarád si změnil telefonní číslo a začal používat nový telefon, ze kterého mi psal sms. Až když jsme se osobně setkali, zjistil jsme že používá iPhone a je nonstop připojený k internetu, přesto však telefony jak z jedné, tak i z druhé strany neodesílaly iMessage, ale klasické placené sms zprávy. iMessage jsme měli oba dva samozřejmě povolené a s kýmkoli jiným nám psaní iMessage fungovalo, pouze navzájem jsme neustále posílali pouze placené sms.

Zkoušeli jsme tedy uložit kontakty opětovně, vymazat historii naší komunikace, vymazat čísla a následně uložit své kontakty znovu a telefonní čísla zadat jako iPhone, nikoli jako mobil. Ani tak se však nepodařilo přesvědčit iPhony, aby začaly posílat iMessage, namísto klasických sms. Zajímavé je, že se nám dokonce podařilo uskutečnit Facetime hovor a tak iPhone věděl, že i telefon na druhé straně na který volá je taktéž iPhone a je online, bohužel ani poté se nezměnila zelená barva sms na modré iMessage.

Jako poslední možnost jsme zvolil restart telefonu předtím, než bych začal pátrat na diskusních fórech a hledat řešení. Telefon se restartoval, nebylo nutné nic měnit a možnost psaní sms na daný kontakt se okamžitě změnila na iMessage. Pokud vás tedy trápí podobný problém a nejste schopni se s kamarádem spojit přes iMessage ani v případě, kdy jste si stoprocentně jisti, že oba dva používáte iPhone a jste online, pak zkuste restartovat telefon, mělo by to pomoci.

imessages

Dnes nejčtenější

.