Zavřít reklamu

O hodinkách iWatch toho prozatím příliš mnoho nevíme a všechny informace které unikají na povrch jsou buď od zdrojů blízkých společnosti Apple nebo se jedná o odhady analytiků. The New York Times patří se svými informacemi do skupiny, která opírá své články o informátory. Jak již dříve deník uvedl, hodinky iWatch mají největší problém s výdrží baterie, se kterou není společnost prozatím spokojena. Nyní The New York Times přináší další článek, ve kterém tvrdí, že Apple použije u iWatch bezdrátové nabíjení pomocí indukce.

Nabíjení pomocí takzvané magnetické indukce funguje již dnes u některých smartphonů a se speciálním obalem jej můžete používat také u iPhone. Problém nabíjení pomocí indukce je v tom, že produkt musí ležet na speciální podložce a nestačí prozatím, aby byl například metr od zdroje nabíjení. Podložka a nabíjené zařízení se musí dotýkat, což není příliš ideální stav a jediné co ušetříte je tedy čas, při kterém vypojujete a zapojujete kabel.

Další možností jak nabíjet hodinky iWatch, kterou Apple úpěnlivě testuje je solární a pohybové nabíjení. iWatch se tak mohou nabíjet pomocí pohybu a také pomocí světla z okolí. Je však otázkou, zda Apple dokáže vyvinout tak kvalitní nabíjecí metody, které udělají hodinky v podstatě bez možnosti vybití. The New York Times také dodává, že společnost skutečně použije pro iWatch zakřivené sklo. Hodinky iWatch by měly nabídnout funkce a senzory, které budou monitorovat zdravotní stav uživatele, včetně veškerých pohybových aktivit.

toddham_iwatch_all

*Koncept iWatch vytvořený Toddem Hamilltonem.

Dnes nejčtenější

.