Zavřít reklamu

Za posledné obdobie sme mohli počuť veľké množstvo špekulácií o tom, že Apple v tomto roku predstaví nový 12.9-palcový iPad. Túto správu však nemôže nikto potvrdiť a prakticky dodnes sme nevideli ani jeden únik, ktorý by nejakým spôsobom súvisel s týmto zariadením. Analytička Rhoda Alexander zo spoločnosti IHS preto ostáva skeptická voči správam o veľkom iPade a myslí si, že Apple v roku 2014 žiadny 13-palcový iPad nevydá.

Podľa analytičky totiž v súčasnosti neexistuje žiadny dôvod, prečo by mal Apple vydať väčší iPad. Drvivá väčšina škôl ešte stále používa iPad 2 a drvivá väčšina softvéru, ktorý by bol dostupný pre veľký iPad, by bola kompatibilná s iPadom Air. Väčšiu obrazovku by mohol plnohodnotne využiť jedine Microsoft Office, ktorý je vo vývoji už dlhšiu dobu a údajne by mal vyjsť už na jeseň/podzim tohto roku. Analytička ale tvrdí, že to je jediná aplikácia, ktorá by vedela tento veľký displej využiť.

Zároveň nie je jasné, prečo analytici očakávajú veľký iPad v roku 2014. Dodávatelia síce obdržali objednávky na väčšie displeje, ale ani jeden z nich nezahájil masovú produkciu. Navyše sa vyrábajú displeje s rôznymi uhlopriečkami a uhlopriečka 12,85″ je len jednou z nich. Pokiaľ by Apple vydal väčší iPad, jeho jediným konkurentom by boli dva nové tablety od Samsungu, ktoré predstavil na CES 2014. Tablety sa volajú Galaxy TabPRO a Galaxy NotePRO a oba ponúkajú 12.2-palcový displej s rozlíšením 2560 × 1600. Podľa Samsungu sú tieto tablety určené výhradne pre podnikateľskú sféru a pre produktivitu.

iPad_air
*Zdroj: CNET

Dnes nejčtenější

.