Zavřít reklamu

Nová továreň Applu v Arizone je obklopená mnohými tajnosťami. Spoločnosť by tu mala v spolupráci s GT Advanced zahájiť výrobu zafírového sklíčka, ale ešte stále sa nevie, pre aký produkt sa budú tieto sklíčka vyrábať. Špekuluje sa totiž, že zafírové sklíčko bude kľúčovým materiálom pre hodinky iWatch alebo dokonca pre novú generáciu iPhone, ktorá by vďaka patentovaným technológiám získala teoreticky neobmedzenú výdrž batérie. Najnovšie ale server 9to5mac získal dokumenty, ktoré nám o továrni odhaľujú nové skutočnosti.

Je pozoruhodné, že Apple ani v interných dokumentoch nezmieňuje pripravované produkty a tak sa zdá, že Apple pripravuje skutočne niečo revolučné, o čom nesmú vedieť ani jeho zamestnanci. Namiesto toho sa stretávame s informáciou, že Apple potrebuje zafírové sklíčko ako novú, veľmi dôležitú súčiastku. Je zaujímavé, že sa Apple o zafíre zmieňuje ako o novej súčiastke a nie ako o náhrade niečoho, čo už dnes existuje, a preto je možné, že Apple môže využiť zafírové sklíčko práve na hodinkách iWatch alebo z nich vytvorí niečo iné. Apple pritom už dnes používa zafír ako sklíčko pre zadný fotoaparát na iPhone a taktiež ako sklíčko pre Touch ID. Jedná sa ale o veľmi malé kusy zafíru a preto je pravdepodobné, že Apple postavil vlastnú továreň z dôvodu, aby tu vyrábal väčšie komponenty.

Veľmi pozoruhodné je aj načasovanie výroby. Tim Cook v rozhovore pre ABC News potvrdil, že spoločnosť bude v tejto továrni vyrábať súčiastky zo zafíru, ale vôbec nespomenul dátum zahájenia výroby. Z interných dokumentov sa dozvedáme, že výroba začne už vo februári / únoru a podľa dokumentu by sa malo jednať o „agresívne“ zahájenie výroby. Znamená to, že spoločnosť chce zahájiť výrobu vo veľkom a chce vyrobiť dostatok komponentov pre produkt, ktorý môže byť predstavený na jeseň / podzim alebo dokonca už cez leto. Práve preto je možné, že sa bude jednať o sklíčko, ktoré by Apple využíval na svojich iOS zariadeniach. Toto sklíčko ponúka veľké výhody, pretože je menej náchylné voči škrabancom a poškodeniu a už dnes Apple vlastní patent na technológie, ktoré by mu umožnili využiť zafírové sklíčko ako solárny panel pre telefón iPhone.

img_2543
*Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.