Zavřít reklamu

Situácia okolo Nintenda je v poslednom období skutočne zaujímavá. Spoločnosť vykázala ďalšie straty a aj preto sa objavili tvrdenia, že Nintendo začne pracovať na hrách pre mobilné telefóny. Nintendo to však nikdy oficiálne nepotvrdilo a miesto toho vyhlásilo, že skúma, ako by vedelo rozšíriť svoj herný biznis aj na mobilné platformy. Portál Nikkei však priniesol správu, podľa ktorej mala spoločnosť skutočne pripravovať vlastné hry pre iPhone a Android, lenže netrvalo dlho a na správu zareagovalo aj samotné Nintendo.

Nikkei sa údajne sa odvolával na staršie vyhlásenia CEO Nintenda a tvrdí, že spoločnosť momentálne nemá žiadne plány s presunutím svojich hier na konkurenčné platformy. Na jednu stranu sa jedná o rozumný a logický krok, keďže Nintendo konzoly ponúkajú množstvo exkluzívnych hier a vydaním týchto hier na konkurenčné systémy by jednoducho zabila predaje svojich konzol. Na druhú stranu však dnes Nintendo trpí stratami, keďže herné publikum si radšej kúpi hru na svoj telefón alebo na tablet a nemusia si preto kupovať dodatočný hardvér. Práve preto je možné, že v budúcnosti spoločnosť jednoducho nebude mať na výber a v snahe o prežitie bude musieť zmeniť svoju stratégiu.

Nintendo zároveň tvrdí, že nemá v pláne vydať ani len mini-hry, ktoré by mali za cieľ propagovať herné tituly dostupné na Wii U alebo na 3DS. Spoločnosť v budúcnosti zrejme bude propagovať svoje hry, no v žiadnom prípade sa nebude jednať o ukážky hier alebo o spin-off tituly zo série Zelda alebo Super Mario. CEO spoločnosti Nintendo, Satoru Iwata, by mal údajne v priebehu tohto týždňa zverejniť správu, v ktorej oznámi, akým spôsobom chce spoločnosť zlepšiť predaje svojich produktov.

New-Super-Mario-Bros-U-Gameplay-2
*Zdroj: Engadget

Dnes nejčtenější

.