Zavřít reklamu

Po oznámení ďalšieho stratového obdobia sa objavilo tvrdenie, že Nintendo začína premýšľať nad smartfónmi a tabletmi. Toto vyhlásenie si médiá začali okamžite spájať s videohrami, čo ale podľa Nintenda nie je pravda. Spoločnosť vyvrátila tieto správy, no už teraz jej CEO poskytol ďalšie vyjadrenie, v ktorom potvrdzuje, že predsa len má v pláne vydať niečo na iPhone, na iPad a na zariadenia so systémom Android.

Podľa vtedajšieho vyjadrenia sme sa nemali stretnúť so žiadnymi demo hrami, portami starších hier a ani so žiadnymi aplikáciami. Tentoraz ale CEO Satoru Iwata v diskusii s investormi vyhlásil, že jeho spoločnosť plánuje vydať svoje prvé iOS aplikácie už tento rok. Nové aplikácie by sa mali využívať predovšetkým k propagácii a ku komunikovaniu so zákazníkmi, no Iwata nevylučuje, že by sa v budúcnosti mohlo jednať aj o rôzne hry: „Nedal som našim vývojárom žiadne obmedzenia a tým pádom som im ani nezakázal vytvárať hry alebo využívať naše postavičky. Pokiaľ ale vyhlásite, že plánujeme vydať Maria na inteligentné zariadenia, budete na omyle.“

Spoločnosť by mimo iného chcela v budúcnosti zvýšiť predaje softvéru aj tým, že čím viac hier si od Nintenda zakúpite, tým väčšiu zľavu od neho získate pri ďalšom nákupe. Táto akcia by sa týkala registrovaných zákazníkov spoločnosti Nintendo a zrejme ju bude možné uplatniť len pri nákupe hier online. Tu ale treba poznamenať, že Iwata nepotvrdil, že Nintendo skutočne spustí takýto systém výhod pre stálych zákazníkov. Spoločnosť ho totiž zatiaľ oficiálne neoznámila.

New-Super-Mario-Bros-U-Gameplay-2
*Zdroj: Electronista.com

Dnes nejčtenější

.