Zavřít reklamu

Okrem toho, že Apple dnes oznámil rekordné finančné výsledky za prvý kvartál roku 2014, spoločnosť už tradične organizuje typický konferenčný hovor, kde okrem zaujímavostí komunikuje aj s investormi, ktorí zavolajú na telefónne číslo. Hneď na úvod sa stretávame so zaujímavou správou, že telefóny iPhone majú v Číne veľmi významné postavenie, ak ide o jeho podiel na internete. Podľa Petera Oppenheimera tvorí iPhone až 57% všetkých prístupov k internetu v Číne. Dohoda s China Mobile je veľmi významná, keďže tento operátor dnes poskytuje svoje služby viac ako 700 miliónom užívateľom.

Apple dokázal za tento kvartál predať 51 miliónov telefónov iPhone a to aj napriek tomu, že mal spočiatku problémy s jeho dodávaním. Veľmi významne sa na predaji telefónov podieľal aj japonský operátor NTT DoCoMo. Práve v Japonsku zaznamenal Apple veľmi silné predaje. Spoločnosť však neuvádza, koľko kusov tu tvoril iPhone 5s a iPhone 5c.

iOS zariadenia zaznamenali veľmi silné tržby počas Vianoc, kedy bolo predaných 5× viac iOS zariadení než zariadení s Androidom. Na tieto produkty je do dnešného dňa dostupných viac ako 1 000 000 aplikácií, z ktorých Apple zaplatil vývojárom viac ako 15 miliárd dolárov. Špecifický trh s aplikáciami je Čína, kde tamojšia vývojárska komunita do dnešného dňa naprogramovala viac ako 130 000 aplikácií pre iPhone a iPad. iTunes App Store je zároveň ďaleko ziskovejšou platformou než Android. Podľa Applu zarobia vývojári na iOS až 4× viac z in-app nákupov než na Android, a zároveň 2× viac z platených aplikácií s in-app nákupmi.

Dnes nejčtenější

.