Zavřít reklamu

Už za pár hodín sa dozvieme, ako sa Applu darilo v uplynulom kvartáli a ako to už býva, zároveň sa od predstaviteľov spoločnosti dozvieme, čo môžeme od Apple očakávať v najbližšom období. Apple síce nikdy nič neoznámi vopred, na druhú stranu nám dáva drobné indície, že niečo v najbližších mesiacoch pripravuje. V predstihu sa však môžeme pozrieť na očakávania významných analytikov z Wall Street, ktoré združil a zverejnil server Fortune. Tabuľka pozostáva z očakávaní 47 analytikov, ktorí sledujú dianie okolo spoločnosti Apple.

Analytici očakávajú, že v porovnaní s minulým rokom sa nebude jednať o dramatický nárast. Za tento kvartál by mal Apple podľa nich vykázať zisk $14,36 na akciu a celkové tržby vo výške 58,1 miliardy dolárov. Oproti minulému roku to predstavuje nárast 4 % pri akciách a 6,6 % pri tržbách. V takom prípade by bola správa skutočne pozitívna, keďže Apple v priebehu posledných troch kvartálov oznamoval iba pokles tržieb. Šiesti skúsení analytici a jeden začínajúci podľa Fortune očakávali, že tento kvartál bude štvrtým, kedy Apple vykáže pokles. Informácia však nemusí byť aktuálna, keďže redaktor sa odvoláva aj na hlásenia piatich analytikov spred troch mesiacov.

Väčšina analytikov očakáva tržby v rozpätí 55 až 58 miliárd dolárov, no niektorí analytici zachádzajú aj ďalej. Najvyššie možné tržby za tento kvartál uviedla analytička Nicolae Mihalache zo spoločnosti Traderhood, ktorá očakáva tržby vo výške 60,93 miliardy dolárov. Naopak najnižšie tržby očakáva analytik Andy Perkins zo Societe Generale, ktorý očakáva tržby vo výške 55,4 miliardy dolárov. Kto mal nakoniec pravdu, sa dozvieme už dnes večer, keď Apple oznámi finančné výsledky.

smackdown-pre-final-q1-2014
*Zdroj: Fortune

Dnes nejčtenější

.