Zavřít reklamu

Apple nepatří mezi společnosti, které by využívaly konvenčních metod a technologií, nemůžeme se tedy divit, že se společnost podle The Wall Street Journal snaží vyvinout vlastní platební technologii, která by konkurovala již zaběhnutému NFC. Společnost má stovky milionů uživatelů iTunes Store po celém světě, kteří mají u svých Apple ID přiřazeny také kreditní karty a Apple se tak snaží vyvinout technologii, která by umožnila platit těmto uživatelům i mimo virtuální svět.

Respektovaný deník The Wall Street Journal tvrdí, že se Eddy Cue, muž zodpovědný za Apple iTunes Store, App Store a internetové služby, schází s vedením jiných společností a diskutuje o možnostech vývoje platebního systému dostupného přímo v kamenných obchodech. Apple by chtěl pochopitelně spojit virtuální a reálný svět a využít tak potenciál stovek milionů uživatelů s vlastním Apple ID, kterým by společnost chtěla umožnit využít svůj profil tkaé pro nákupy v kamenných prodejnách, nikoli pouze v iTunes Store, App Store nebo iBooks Store.

Apple již vyčlenil pro tuto technologii také nového muže, zodpovědného za vývoj. Je jím Jennifer Bailey, který je dlouholetým manažerem společnosti, zodpovědným za internetové obchody společnosti Apple. Právě Bailey se má nyní společně s Eddym Cue starat o vytvoření nové technologie. Apple již ve vlastních obchodech zavedl technologii iBeacon, která umožňuje zaplatit menší položky bez nutnosti komunikace s prodejcem, díky čemuž je možné dojít do obchodu, vzít si produkt, zaplatit jej a odejít bez toho, aniž byste museli s kýmkoli promluvit jediné slovo.

Apple má se stovkami milionů uživatelů navíc při vývoji nové platební metody stejné slovo jako velcí hráči typu Visa, Mastercard, Amerian Express nebo PayPal. Nyní se naplno začíná ukazovat jaké výhody Applu přináší jeho oblíbenost a počet uživatelů, kteří používají každý den jeho produkty. Stejně tak bude pro společnost důležitých téměř 150 miliard dolarů, které má na svých účtech a může je využít právě pro podobné projekty.

iphone-5s-iphone-5c-docks

Dnes nejčtenější

.