Zavřít reklamu

O tom, že když si koupíte 16GB telefon, nebudete mít k dispozici celých 16GB místa ví dnes již každý, V magazínu Which? se však rozhodli zjistit kolik místa v jednotlivých telefonech skutečně zůstává pro samotné uživatele a kolik místa je jim k dispozici poté, co telefon vybalí z krabičky. Jedná se navíc o skutečně důležitý ukazatel vzhledem k tomu, že dnešní mobilní hry zabírají i 1,5GB prostoru a tak se vám hravě stane, že například u takového Galaxy S4 si nainstalujete čtyři hry, nahrajete pár písniček a fotky již nemáte kam uložit.

Právě Samsung Galaxy S4 dopadl jako nejhorší z osmi testovaných telefonů. Pokud si koupíte 16GB verzi, máte po vybalení z krabičky v telefonu k dispozici pouze 8,56GB prostoru, což je skutečně velmi malé množství a téměř 50% paměti připadá na systém. Je samozřejmě nutné uvést, že S4 podporuje paměťovou kartu, na druhou stranu však není karta součástí balení a tak ji musíte za další peníze dokoupit. Jako druhý nejhorší dopadl telefon LG G2, který nabídne uživatelům 10,37GB prostoru pro jejich data.

Téměř stejně je na tom HTC One Mini s 10,44GB k dispozici a následuje Blackberry Z30, nabízející 11,20GB. Sony Xperia Z1 nabídne 11,43GB a na třetím místě v testu skončil nám dobře známý iPhone 5s, který nabídne 12,20GB. Předním je již jen Google Nexus 5 s 12,28GB a světe div se, telefon, který má stejný operační systém jako iPhone 5S nabízí o 400MB prostoru víc. Jako vítěz testu totiž skončil Apple iPhone 5c, který nabízí po rozbalení z krabičky 12,60GB pro uživatele.

*Zdroj: cultofandroid.com

2-Mobile-storage-space-01

Dnes nejčtenější

.