Zavřít reklamu

Tisková zpráva: Jednou z hlavních nevýhod dnešních dotykových telefonů proti těm klasickým je jejich nenasytnost, co se týče energie. Drtivá většina dnešních telefonů vám vydrží minimálně den, ale zkuste si na výletě zapnout navigaci při geocaching-u, případně být celý den na jednáních, přednáškách nebo třeba na víkendovém festivalu a zjistíte, že Vám energie začne mizet před očima. Těžko mimo pracoviště nebo domov najdete zásuvku případně dostatečný čas na nabití telefonu. Řešením jsou Powerbanky s výkonnou baterií, o kterých si řekneme více v tomto článku.

Když si vezmete dnešní telefony, tak mají v průměru kapacitu baterie 1500mAh. Zjištěte si tedy před nákupem powerbanku kapacitu svého telefonu a podle toho si vybírejte. Samotné powerbanky můžeme podle kapacity baterie rozdělit na dvě základní kategorie. Plnohodnotné powerbanky a tzv. „první pomoc“. Powerbanky první pomoci neoplívají závratnou kapacitou, ale zase Vás zachrání, kdykoliv potřebujete. Tyto powerbanky se vyznačují velmi malou velikostí, nízkou hmotností, integrovaným konektorem a příp. univerzálností. Ale bohužel baterii Vašeho zařízení zvýší jen o nějakých 20% – 30%, což je v potřebných situacích dostačující. Ukázkovým zástupcem této kategorie je zn. Varta. Ta nabízí množství variant za přijatelné ceny.

Druhou kategorií jsou plnohodnotné powerbanky, které Vám dokáží několikrát nabít telefon a případně i tablet. Všechny powerbanky kromě samotné baterie obsahují většinou dva konektory. Jeden microUSB pro samotné nabíjení powerbanku a potom jeden nebo dva standardní USB výstupy pro nabíjení Vašeho zařízení. Primárním ukazatelem této kategorie je samotná kapacita záložní baterie, ale jak se nám párkrát projevilo, není to jediný rozhodující faktor. Z vlastní zkušenosti např. sáhnu v různých případech po baterií s co nejnižší hmotností (vysokohorské několikadenní túry, kde rozhoduje každý gram) případně po powerbanku s integrovanými kabely. Už několikrát se mi osobně stalo, že jsem měl s sebou plně nabitý powerbank, ale kabel pro iPhone 5 (s lightning konektorem) ne. Takže jsem mohl powerbank použít jen jako nějaké těžítko. Možná si pomyslíte, že powerbank je pro Vás zbytečný, ale nemusí tomu tak být. Uvedu Vám několik příkladů, jak ho prakticky využít i v úplně běžných situacích, se kterými jsem se osobně potkal:

  • Zapomněli jste si v noci nabít telefon a jdete k lékaři, a v čekárně si těžko dobijete mobilCelodenní školení, kde nemáte kdy si nabít telefon
  • Jste na cestě a sdílíte internet z telefonu pro notebook přes WiFi. Šetříte si baterii notebooku a telefon napájíte z powerbanku
  • Cestujete domů, na služební cestu a po cestě posloucháte hudbu případně trávíte čas hraním. Ne v každém vlaku (a v autobuse už vůbec) je elektrická zásuvka. V autě se zase nachází jedna, max. dvě zásuvky autozapalovače, a určitě jeden blokuje řidič ať už vlastním telefonem nebo navigací
  • Několikadenní výlet s přespáváním pod stanem nebo pod širou oblohou
  • Hudební festival. Je pravdou, že se již začínají objevovat nabíjecí stánky. Ale raději si dám nabít powerbank, který mi několikrát dobije telefon, než abych si tam měl nechat telefon a nemít ho k dispozici u sebe.
  • Powerbank může nabíjet např. i navigace, bezdrátová sluchátka, handsfree, kompaktní fotoaparáty, přenosné přehrávače a všechny zařízení, která využívají pro nabíjení USB port
  • zajisté Vás napadnou další důvody a situace, ve kterých jste se třeba už sami ocitli…

PQI_Power_BANK

PowerBanky prví pomoci

  • Varta Mini powerpack – manželka používá iPhone 4S s 30pinovým konektorem a často se jí stává že se jí vybije telefon. Tato maličká krabička Vám navýší kapacitu o cca. 20 % a je neskutečně lehká (jen 30g) a vejde se do každé dámské kabelky. Obsahuje i microUSB konektor pro Android telefony. Jediné, o co se musím starat, aby to měla vždy nabité.
  • Varta Alkaline Powerpack – toto je asi nejuniverzálnější řešení na trhu, funguje totiž na klasické tužkové baterie (velikost AA). Můžete jít i na týden úplně mimo civilizaci, ale snad všude kde je pošta nebo prodávají Coca Colu, dostanete i baterky. Ať už jste někde v Horní dolní nebo někde v Africe. Jen si nezapomeňte doma ten správný kabel.

Plnohodnotné powerbanky

  • PQI i-Power 7800mAh – od začátku využívám tento model (také byl jedním z prvních na trhu). Ideální poměr kapacita/cena/hmostnost. Nevýhodou je, že nemá integrovaný kabel.
  • PQI i-Power 5200M – tak na tento model jsem čekal. Dostatečná kapacita na několikodenní cestování, nabíjení dvou zařízení najednou a hlavně integrovaný kabel s microUSB koncovkou a lightning konektorem. A když si odpočítáte cenu za lightning kabel, máte absolutního vítěze.
  • PQI i-Power 5000C – pěkná designovka za super cenu. Povrch má příjemně pogumovaný a je v barvách iPhone 5C. Navíc je při dané hmotnosti příjemným překvapením 5000mAh baterie. Že to má LED svítidlo, je jen bezvýznamné plus. To už majú i telefony. Ale hodí se jako pěkný a praktický dárek, za který nevyprázdníte celou peněženku. Ale zase chybí integrovaný kabel.
PQI_3300

Dnes nejčtenější

.