Zavřít reklamu

Apple začína pomaly pracovať na novej generácii iPhone a podľa nových informácií by sme sa potenciálne mohli stretnúť s použitím nového materiálu, Liquidmetalu. Apple totiž v poslednom období získal hneď niekoľko patentov využívajúcich túto zliatinu, pričom autormi patentov sú bývalí zamestnanci spoločnosti Liquidmetal Technologies. Práve s touto spoločnosťou uzavrel Apple v roku 2010 spoluprácu, no odvtedy sme Liquidmetal nenašli v žiadnom produkte spoločnosti Apple.

Jediný známy prípad, kedy Apple skutočne využil túto pevnú zliatinu, sa udial v roku 2008, keď z neho Apple vyrábal nástroje na vyberanie SIM kariet z iPhone 3G. Rovnaký materiál použil aj v roku 2009 pri amerických verziách iPhone 3GS. Nové patenty ale vravia o tom, že by Apple mohol použiť Liquidmetal aj ako súčasť Home Buttonu. Práve Home Button je dnes kritickým miestom na telefónoch iPhone, keďže už v minulosti užívatelia hlásili problémy s vymačkaním tlačítka a tým pádom aj s ťažším ovládaním. Keby však Apple použil Liquidmetal ako súčasť Home Button, problém by sa u nových telefónoch nedial tak často ako pri starších modeloch. Používaný materiál by ani po rokoch používania nemal podliehať deformáciám a práve toto Liquidmetal spĺňa.

Liquidmetal-Home-Button-660x330

Ďalší patent pre zmenu popisuje využitie Liquidmetalu ako súčasť dotykového displeja. Použitie tohto materiálu by malo na svedomí vyššiu presnosť snímania dotyku, keďže by sa tu nachádzala výrazne hustejšia sieť snímacích oblastí. Snímanie dotyku dnešným smartfónom síce nerobí problém, no Apple by mohol použiť technológiu aj na iných prístrojoch. Nakoniec sa tu nachádza aj tretí zaujímavý patent. Podľa neho by Apple použil Liquidmetal na skrutky vo vnútri telefónu iPhone, vďaka čomu by sťažil prácu neautorizovaným servisným strediskám. Apple totiž nechce, aby jeho zariadenia opravovali ľudia, ktorí na to nemajú poverenie a aj preto sa ukazuje, že je opravovanie jeho produktov z roka na rok ťažšie. Apple požiadal o zaregistrovanie týchto patentov už v priebehu leta 2012, teda v čase, keď spoločnosť pracovala na iPhone 5.

*Zdroj: idnes.cz

Dnes nejčtenější

.