Zavřít reklamu

Adobe už v minulom roku predviedlo prototyp Lightroom pre iPad, no odvtedy sme o tejto aplikácii prakticky nič nepočuli. Adobe však na túto aplikáciu nezabudlo a na webovej stránke spoločnosti sa v týchto dňoch objavili zmienky o cene a názve aplikácie. Spoločnosť ju pomenovala ako Lightroom for Mobile a podľa toho, čo sme mohli vidieť, bude táto aplikácia využívať nový predplatný model Creative Cloud s cenou 99 dolárov za 1 rok.

Pretože sa o aplikácii zmieňuje Adobe už teraz, je celkom pravdepodobné, že ju spoločnosť oznámi už v najbližších týždňoch. Zároveň sme sa mohli stretnúť s novým reklamným sloganom „Take Lightroom anywhere“, čo prakticky hovorí za všetko. Na stránke Adobe sa ale neobjavili žiadne screenshoty, no myslíme si, že sa rozhranie bude odlišovať od prototypu z minulého roku, ktoré pôsobilo skutočne ako z testovacej verzie. Mobilný Lightroom by mal ponúkať množstvo funkcií, vrátane importu fotografií v RAW formáte. Podľa vtedajšieho vyhlásenia aplikácia funguje na iPade 2 a novších zariadeniach, no s vydaním iOS 7 sa mohli veci zmeniť. Aplikácia bude dostupná v ponuke App Store zadarmo, no bude vyžadovať spomínané 99-dolárové predplatné.

Dôvod, prečo sa Adobe rozhodlo použiť práve predplatný model namiesto jednorázového nákupu, spočíva v úložisku. Ukladanie RAW fotografií zaberá skutočne veľa miesta a preto je výhodnejšie, aby sa stovky MB alebo niekoľko GB dát ukladalo na servery Adobe. Práve pre takýto typ aplikácií a kategóriu užívateľov by mal byť vyrobený údajný 12,9-palcový iPad Pro.

lightroom-1
*Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.