Zavřít reklamu

Kvůli představám o dokonalém těle, které se obzvláště u mladých dívek často výrazně rozchází s realitou a mají pocit, že pro muže jsou sexy pouze tehdy, pokud je poměr jejich těla 40Kg živé váhy a 10Kg silikonu, už skončila nejedna dívka na lékařském lůžku. Apple se rozhodl, že podobné chování nebude podporovat a z iTunes App Store odstranil aplikaci, která proměnila nešťastnou, obézní a ne příliš pohlednou dívku v sexy dvacítku. Problém byl v tom, že hra nemotivovala dívky k tomu, aby se svojí virtuální postavou cvičily a hubly, ale naopak použila k proměně skalpel a silikon.

Aplikace dostupný od devíti let se v iTunes App Store objevila minulý týden a byla součástí velké skupiny aplikací, ve kterých například přebalujete miminka, umýváte psa nebo se snažíte jako chirurg operovat různé části těla. Aplikace se okamžitě setkala s vlnou negativních ohlasů, které byly natolik silné, že na ně upozornila dokonce CNN. A právě informace v nejslavnějším zpravodajském médiu na světě se stala aplikaci osudnou. Apple zasáhl a hru si dnes již nestáhnete.

CNN upozornilo mimo samotné aplikace také na její popis, který zní následovně: „Tato dívka má takovou nadváhu, že ji nemůže pomoci žádná dieta. Naštěstí na naší klinice může podstoupit operaci nazvanou liposukce, díky které bude štíhlá a krásná. Budeme muset udělat malé řezy v problémových oblastech a odsát nadbytečný tuk. Budete jí operovat doktore?“ Aplikace s názvem Plastic Surgery for Barbara jistě nepomohla také dívkám trpícím nadváhou, které nesou jméno Barbara. Apple již v minulosti několik kontroverzních aplikací z iTunes App Store odstranil a není se tedy příliš čemu divit, že vyhověl tlaku veřejnosti a médií také v tomto případě.

*Zdroj: ibtimes.co.uk

Dnes nejčtenější

.