Zavřít reklamu

OLO je jedna z nejlepších aplikací na iOS, kterou jsem si kdy vyzkoušel hrát se svými přáteli na jednom iPadu. Okouzlila mne v mnoha ohledech, jež vám v dnešní recenzi popíšu. Menu hry je velmi jednoduché a minimalistické. Hezké jsou také barvy, které se mění v jeho pozadí, tento efekt se objevuje i ve Windows 8. Na výběr máte ze čtyř možností: Můžete začít novou hru pro dva hráče, pro čtyři, hrát online nebo rozkliknou nápis „více“, který je napsán menší velikostí písma a nachází se u dolního okraje vašeho zařízení.

Po kliknutí na více se dostanete k dalším třem podstatným položkám. Pod první se skrývají pravidla, která jsou hezky zpracovaná a díky popisu pomocí obrázků také rychle pochopitelná. Pod druhou najdete takzvaná „témata“, jež mění vzhled hraní. Je potřeba zdůraznit, že změna témata se týká pouze vzhledu, nikoliv pravidel a jiných prvků hry. Po zakoupení aplikace máte k dispozici dvě témata: Classic a Night mode, další si můžete dokoupit. Pod poslední položkou se nacházejí možnosti pro sdílení hry na Facebooku, Twitteru a poslání emailem.

image

Jak už napovídá ikona samotné aplikace, hra je určena pro více hráčů, konkrétně pro dva nebo čtyři. Máte i možnost hrát online ale pokud nejste připojeni k internetu a nemůžete najít protihráče, OLO si nezahrajete. Právě absenci hry proti zařízení bych označil za jediný nedostatek. Jakým způsobem se ale hraje? Jak můžete vidět na obrázcích, hrací pole je rozděleno na 4 části: za prvé: bílý pás, ze kterého odpalujete své „kameny“ a který obsahuje informace o zbývajících kamenech a počtu vašich bodů v dané situaci, za druhé: pole, do něhož se váš soupeř snaží umísťovat kameny, za třetí: vaše pole do něhož posíláte kameny, za čtvrté: bílý pás soupeře. Kdo má při skončení hry více kamenů v příslušném poli, vyhrál.

image

Hra skončí v momentě, kdy už nebudete mít vy ani soupeř možnost něco posílat. Pokud se vám poslání kamene nepovede a ten se dostane do jednoho z dvou bílých polí, získá ho hráč, který pole „vlastní“ a může ho dále využít, samozřejmě i toto může být součástí taktiky. Hra pro čtyři hráče je podobná. Vytvoříte si týmy po dvou a pole se po odehrání jedněch hráčů změní pro ty druhé. Přestože je princip hraní velmi jednoduchý, tak je promyšlený a je potřeba zvažovat každý svůj další pokus. OLO je opravdu skvělá hra pro více hráčů. Dokáže potěšit krásným grafickým rozhraním, jednoduchostí hraní a zajímavým zvukovým zpracováním. V každém aspektu kladně vyniká a za cenu necelých dvou eur není ani předražená.

 

image

Dnes nejčtenější

.