Zavřít reklamu

Netrvalo dlho a najnovšia technológia spoločnosti Apple vstupuje aj do Európy. O slovo sa totiž hlási prvý výrobca vysielačov iBeacon pre Európu, spoločnosť Beaconic. Práve ona plánuje v najbližších mesiacoch zaviesť podporu nového systému v európskych obchodoch a na ďalších pútavých miestach, kde bude táto technológia slúžiť užívateľom iPhone aj Androidu. Najväčšou výhodou iBeacon je totiž práve to, že je kompatibilný so zariadeniami s operačným systémom iOS 7, Android 4.3 Jelly Bean a všetkými novšími, teda sa nebude jednať o exkluzívnu vlastnosť iOS zariadení.

Spoločnosť začne predávať sadu dvoch iBeacon vysielačov za cenu 249€ a pričom túto sadu bude možné doplniť o ďalšie dva vysielače za doplatok vo výške 100€. Pokiaľ do systému podnik investuje viac ako 500€, potom bude mať podnik prístup k špeciálnej sade, ktorú si môže prispôsobiť k svojim potrebám. Podľa oznámenia sa jedná skôr o sadu cielenú na menšie podniky a predajne, ktoré sa chcú čo najrýchlejšie prispôsobiť moderným technológiám. Vysielače od Beaconic zaručujú výdrž batérie až 2 roky nepretržitého fungovania a dosah 60 metrov, čo je možné využiť práve u spomínaných aplikácií pre iOS a Android.

K sade Beaconic bude dodávaný aj softvér, pričom už dnes je sada kompatibilná s iOS a v budúcnosti pribudne aplikácia pre Android. Jednou z vecí, na ktoré sa bude dať iBeacon využiť, je napríklad možnosť organizovať rôzne Facebookové akcie, napríklad že dostanete 10% zľavu z nákupu ak ste fanúšikom daného obchodu na sociálnej sieti. Práve iBeacon by dokázal zistiť, či zákazník dal „Like“ a ku koncu akcie tak obchod zistí, koľko zákazníkov na túto akciu zareagovalo. Samotná sada, ako aj softvér, bude na úvod dostupný pre Francúzov, Španielov a Nemcov, no ďalšie krajiny budú nasledovať. Je tak možné, že sa s prvými iBeacon vysielačmi na Slovensku stretneme už v roku 2015, možno skôr.

beaconic-ibeacon-retail-kit
*Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.