Zavřít reklamu

Priznám sa, nikdy som si nevedel predstaviť, že by som vedel scrollovať na internetových stránkach tým, že budem pohybovať prst po zadnej strane zariadenia. Práve toto som v minulú noc objavil pri surfovaní na mojom PlayStatione Vita a pomyslel som si, že by bolo zaujímavé ovládať takýmto spôsobom aj iPhone. Istá spoločnosť z Minnesoty, Canopy, však moje predstavy realizovala a predstavila nový ochranný obal pre iPhone, na ktorého zadnej strane sa nachádza práve doplnok menom touchpad.

Tento touchpad ale nemá natívnu podporu pre systém iOS a z toho dôvodu autori obalu budú poskytovať vývojársky kit, ktorý umožní vývojárom tretích strán zabezpečiť kompatibilitu aplikácií s touchpadom. Osobne ako jednu z vecí, ktoré v budúcnosti očakávam, je práve internetový prehliadač s možnosťou scrollovania na zadnom kryte, zatiaľ čo obrazovka iPhone ostane čistá. Práve čistota iOS zariadenia je niečo, na čom si podaktorí fanúšikovia dávajú naozaj záležať a prezentujú, že aj ich iPhone je taký čistý ako na reklamách od Apple. Touchpad však nie je len na zadnej strane a dotykovú vrstvu nájdeme aj na boku, kde má tiež svoje využitie. Jednou z demonštračných aplikácií, ktoré využívajú práve bočný touchpad, je fotoaparát s potrebným API.

Obal Sensus je však známy už po nejakú dobu. Spoločnosť Canopy prezentovala prvý prototyp už na veľtrhu CES 2013, pričom ten bol optimalizovaný pre iPhone 4S. Veci sa ale majú tak, že spoločnosť tento model zahodila a miesto toho sa začala sústrediť na novšie zariadenia. Práve preto sa v polovici tohto roku dostane na trh prvá verzia pre iPhone 5 a iPhone 5s a neskôr na trh prídu aj ďalšie verzie. Konkrétne sa bude jednať o verzie pre iPhone 5c, iPod touch a iPad mini. Touchpad je celkom klasický a nenájdeme na ňom žiadne grafické prvky, ako je tomu na zadnej strane PS Vita. Obal je podľa všetkého dostupný len v čiernej farbe, pričom jeho cena je stanovená na 99 dolárov.

0108-sensus-1
*Zdroj: AppleInsider; The Verge

Dnes nejčtenější

.