Zavřít reklamu

Apple v loňském roce ponechal jako jediný počítač bez jakékoli změny Mac mini. Nejmenší a také nejlevnější z rodiny počítačů Apple se navíc nedočkal aktualizace designu od chvíle, kdy Apple přešel na Unibody design, což je již nějaký ten pátek. David Vybíhal nám vytvořil koncept podle naší vize, ve které by se měla nová verze Mac mini ještě více zmenšit a nabídnout design po vzoru Apple TV s tím ,že Apple sníží jeho cenu a zaměří se skutečně jen na kancelářský segment a na segment nenáročných uživatelů.

I když je totiž cena Mac mini v současnosti pro uživatele Applu poměrně nízká, na rozdíl od jiných produktů společnosti, stále zůstává vysokou pro lidi, kteří chtějí mít nějaký počítač na surfování po internetu, ale nemohou si dovolit nebo nechtějí, investovat do takového stroje více než 16 000Kč. Naše představa tedy spočívá v tom, že Apple sníží o pár tisíc korun cenu Mac mini a nabídne jej skutečně jen jako základ pro lidi, kteří chtějí surfovat po internetu nebo používat počítač pro přehrávání videa, hudby a chatování s přáteli. Počítač bude nabízet hliníkové tělo a vzhledem k tomu, že nebude disponovat nijak extrémním výkonem, mělo by mu stačit pasivní chlazení, případně ventilátor ze spodní strany.

Cena tohoto stroje by měla být 399/499$, tedy o sto, respektive až o dvě stě dolarů nižší, než za jakou Apple prodává Mac mini v současnosti. Apple by tak jednak přesvědčil uživatele kteří chtějí na svém Macu dělat něco víc než jen sledovat internet, poslouchat hudbu, používat sociální sítě nebo přehrávat videa, aby investovali do výkonnějšího stroje, jakým je například MacBook Air nebo iMac. Na druhou stranu by však Apple přilákal množství lidí, kteří skutečně nepotřebují výkonný počítač a to ani tak výkonný jak je nejméně výkonný stroj z nabídky Applu. Společnost by tak konečně mohla konkurovat i levným PC, které lze koupit za cenu pod deset tisíc korun a dokáží uspokojit například starší uživatele, jenž počítač ještě nikdy nepoužívali, děti ve školách nebo skutečně nenáročné uživatele. Řekněte sami, koupíte své babičce nebo dědovi Mac mini za 16 000Kč nebo PC za 10 000Kč, když jim splní naprosto stejný účel? Kdyby však Apple nabídl Mac mini za cenu okolo 10 000Kč, pak by asi byla volba jasná a mnoho lidí by koupilo právě Mac.

mac-mini a thunderbolt
mac-mini

Dnes nejčtenější

.