Zavřít reklamu

Apple dnes vydal zprávu týkající se dopadu nového Mac Pro na životní prostředí, která obsahuje detailní informace o emisích skleníkových plynů, energetické účinnosti a materiální účinnosti této profesionální pracovní stanice od společnosti Apple. Podle zprávy využívá Mac Pro v takzvaném Stand-by režimu o 68% energie méně než předchozí generace Mac Pro. Pokud se pak podíváme na hodnocení Energy Star, je Apple na polovině hodnoty energie, kterou Energy Star povoluje jako maximální hranici pro získání tohoto hodnocení.

Protože jedna z největších částí emisí skleníkových plynů je vyprodukována výrobky v režimu nečinnosti, tedy v takzvaném stand-by režimu, energetická účinnost je klíčovou součástí designu každého produktu. Produkty společnosti Apple využívají energeticky účinné komponenty a software, který dokáže inteligentně pohánět počítač v době nečinnosti. Výsledkem je, že Mac Pro je energeticky účinný hned po vybalení z krabice.

Nový Mac Pro používá o 74% méně hliníku než předchozí generace a celkově je složen z 3660 gramů hliníku a oceli, 715 gramů mědi a 270 gamů plastů. Mnohem efektivnější je také nové balení, které je o 82% menší než u předchozí generace a umožňuje aby se do jednoho letadla vešlo třikrát více počítačů než tomu bylo u předchozí generace. Apple také zdůrazňuje, že všechny jeho produkty, včetně Mac Pro jsou v souladu se směrnicemi EU, která nařizuje omezené použití některých nebezpečných látek.

macpromaterialuse

Dnes nejčtenější

.